Inför J18-premiären

Publicerad: 2023-09-15
J18
I helgen är det dags för seriepremiär för J18 Regional Väst.
– Det ska bli otroligt roligt med seriestart och att för första gången spela i en annan tröja, säger nye leksandsforwarden Melvin Novotny, vars lag inleder hemma mot Karlskoga på söndag.

LIF J18 avslutade försäsongen med en bortamatch mot Brynäs. Tyvärr räckte inte insatsen till och man föll med 3-5. Försäsongen har blandat och gett enligt Melvin.  
– Vi har spelat en del matcher som har gått lite upp och ner, men vi har majoriteten vinster. Det vi kan ta med oss från vissa matcher är att vi har haft en bra intensitet och tävlat bra vilket har gjort att vi skapat bra chanser att vinna matcherna.  

Varje år i J18 behöver en ny grupp komma samman och nya spelare kommer in utifrån till Leksand. En av de nya är just Melvin som ser fram emot de nya uppdraget i den blåvita tröjan. 
– Jag är 16 år och kommer från Täby i Stockholm. Jag började spela ishockey när jag var 6 år gammal i just Täby HC. Som hockeyspelare uppfattas jag som energisk, smart och spelskicklig.  

Hur ser du på ert lag den kommande säsongen?   
– Först och främst upplever jag att Leksands IF är en bra förening där alla är drivna och vill bli bättre dagligen. Jag tycker att vi har en bra känsla i gruppen där vi kommit ihop som lag och har en bra lagsamanhållning.  

På söndag väntar seriepremiär hemma mot BIK Karlskoga. Matchen spelas i Tegera Arena och pucken släpps 14:30. Novotny som tycker det ska bli riktigt kul med seriestart och att allvaret börjar igen.   
– Lite det här man gått och längtat efter ända sen föra säsongen tog slut. Det kommer bli extremt viktigt att vi sätter oss i en bra sits direkt och börjar 100% från start och håller ut i tre perioder varje match, då kommer vi vara grymma.

Hur kommer man att uppleva ert lag på söndag?  
– 
 Påslagna, hungriga och lagspelande!

Marcus Gidlöf
Stjärnlaget