Elvenes hyllar fjärdekedjan

Publicerad: 2024-03-07
Herrlaget
Forwarden Lucas Elvenes öser beröm över fjärdekedjans insats i mötet med MoDo. Han tycker att de ihop med målvakten Filip Larsson är matchvinnare.
– De räddar oss idag.

Ja, kedjan med Marcus Karlberg, Kalle Östman och Oskar Lang gjorde en fantastisk insats i den svängiga matchen som slutade 6-3.   
– Det var så roligt att se dom spela. Och Kalle får lägen på lägen och till slut sitter pucken. Han behöver det självförtroendet för att bli sitt bästa jag, tycker Lucas.   
Han berättar att Marcus Karlberg fick Mashatten efteråt för sina tre assist och sitt mål.   
– Han är helt suverän! Så bra för oss. Mackan producerar framåt och jobbar hårt i defensiven. Han var väl värd Mashatten idag.

Vad säger du om matchen då?   
– Det är mycket fram och tillbaka. Stundtals spelar vi bra och stundtals är det superdåligt.   
Lucas berättar att tränarna varit rejält kritiska i paussnacken.   
– De tyckte att det var alldeles för dåligt. Att vi slarvade för mycket. 
I tredje perioden hade spelarna lyssnat och stängde ner MoDo mer effektivt.  Kalle Östman gjorde 5-3 och Marek Hrivík 6-3.
– Ja, men vi kunde gjort det där målet som gav oss en tvåmålsledning tidigare. Fast det blev ändå lugnt till slut, säger Lucas.

Efterlängtat mål

Lucas hade en fantastisk höst, men det har varit lite tyngre senaste tiden. Idag kom ett fint mål till 3-2 från hans klubba.   
– Det var på tiden! Riktigt skönt att få stänka dit den. Det känns som perfekt tajming inför slutspelet, säger Lucas.   
Han och laget kommer med största sannolikhet ta en efterlängtad kvartsfinalplats eftersom det är sex poäng och en stor målskillnad ner till sjundeplatsen.   
– Det känns så bra att slippa spela playin. Vi blev alla glada när vi hörde om Linköpings straffvinst. Det hängde verkligen på dom, berättar Lucas.

Nu har ni två seriematcher kvar. Vad gäller där?   
– Att vi kommer upp i vårt bästa. Vi vill inte komma in i slutspelet med dålig känsla. Vi ska fortsätta göra det som gett oss sex raka segrar nu.

Katharina Dalmalm
Stjärnlaget