Valberedningens förslag inför återupptagandet av årsmötet

Publicerad: 2023-08-07
Årsmöten
Tisdagen den 15 augusti återupptas det ajournerade årsmötet för Leksands IF Ishockey ideella förening. Nedan finner du valberedningens förslag till ny styrelse. Observera att du som deltog den 26 juni måste anmäla dig på nytt.

Av personliga skäl har de två tidigare föreslagna kandidaterna Sara Leander och Elin Lundberg valt att avstå sina platser och valberedningen föreslår därför i stället Birgitta Bogren och Per-Ragnar Bergqvist.

Valberedningen är glada att kunna föreslå följande laguppställning/styrelse:

Kajsa Rosén, 49 år, Leksand                             Ordförande

Johan Brummer, 55 år, Västerås                      Ledamot, 1 år (fyllnadsval)

Birgitta Bogren, 59 år, Leksand                        Ledamot, 2 år

Linnea Kylberg, 39 år, Falun                              Ledamot, 1 år

Per-Ragnar Bergqvist, 47 år, Leksand             Ledamot, 2 år

Henrik Schef, 47 år, Avsesta                             Ledamot, 2 år

Daniel Norström, 49 år, Stockholm                  Ledamot, 1 år (fyllnadsval)

Spegling av styrelseledamöter i föreningsstyrelsen och bolagsstyrelsen

Som många känner till förslår valberedningen en spegling av styrelserna vilket betyder att vi får samma ledamöter i såväl den ideella föreningsstyrelsen som i bolagsstyrelsen. Detta bland annat för att:

  • Skapa förutsättning att vara effektivare
  • Minskar risken att uppgifter faller mellan styrelserna och dubbelarbetas
  • Förbättra förutsättning för styrning av AB eftersom ägarna (föreningen) har direkt representation i bolagsstyrelsen.
  • En modell som de flesta SHL-föreningarna har
  • På ett tydligare sätt att arbeta för ETT Leksands IF

Valberedningens förslag till laguppställning gällande styrelsen för Leksands IF Ishockey

Ordförande
Kajsa Rosén, 49 år, Leksand

Under 15 år har Kajsa jobbat som chef för olika verksamheter. Idag är hon affärsenhetschef för Swecos största affärsenhet Järnväg med 700 medarbetare. Tidigare har Kajsa jobbat i tio år som kommunikationschef i statlig och privat verksamhet. Vid sidan av det är har Kajsa varit ledamot i både föreningen och bolaget för Leksands IF samt i andra styrelser. Kajsas goda ledaregenskaper är omtalade både i och utanför näringslivet.

Kajsa har en lång erfarenhet av Leksands IF, ett stort intresse av föreningens välmående. Valberedningen är glada att få presentera Kajsa och tror att hennes långa föreningsengagemang tillsammans med sin arbetslivserfarenhet från kommersiella bolag kan stötta Leksands IF i sina framtida utmaningar och möjligheter.

Kajsa är född i Leksand och har tillsammans med familjen Roger och barnen Gabriel och Isak varit aktiv i Leksands IF under många år.

Ledamot med kompetens inom ekonomi, fastighet och styrelsearbete.
Linnea Kylberg, 39 år, Falun

Linnea arbetar sedan 2017 som finanschef för Trophi, ett fastighetsbolag som ägs av Tredje AP-fonden. Dessförinnan arbetade hon som auktoriserad revisor på EY. Linnea är certifierad styrelseledamot via Styrelseakademin.

Linnea kan bidra med sina kunskaper inom bolagsstyrning, finans-, företags- och fastighetsekonomi samt erfarenhet från strukturerat styrelsearbete. Linnea anser att det är viktigt att styrelsen bedriver ett tydligt och långsiktigt arbete som ger verksamheten förutsättningar att nå sina mål. Linnea vill att Leksands IF ska anses vara en klubb i framkant gällande social hållbarhet.

Linnea bor i Falun och är en hängiven LIF-supporter.

Ledamot med kompetens och erfarenhet av styrelsearbete, sporten och näringslivet.
Johan Brummer, 55 år, Västerås

Johan har 25 års yrkeserfarenhet av affärsutveckling, ledande roller och är idag Nordenchef för ett globalt bolag. Han sitter i styrelsen för Nordenbolaget av Virtrusa.

Han tillför en kombination av hockeykunskap och hur verksamheter fungerar och ska ledas. Johan har stort nätverk, både inom sporten och näringslivet.

Johan vill se att Leksand får ett tydligt ramverk både vad gäller värdegrund, varumärke, ungdomsverksamheten och de ekonomiska ramarna. Även den sportsliga delen ska ha denna tydlighet i vad Leksand är och hur Leksands identitet ska se ut i den nya, moderna hockeyn.

Johan har en egen lång karriär bakom sig och har fått många varma rekommendationer från tidigare aktiva i Leksands IF, personer som kämpat för föreningen både på och vid sidan av isen. Valberedningen är glada över att kunna presentera Johan som kommer ge föreningsstyrelsen en viktig kompetens inom såväl sport, värdegrund, näringslivsfrågor och varumärkesarbete.

Ledamot med kompetens inom affärsjuridik, styrelsearbete inom ideella föreningar, privata företag samt företag och nämnder inom offentlig sektor.
Henrik Schef, 47 år, Avesta      

Henrik är sedan 2001 verksam som advokat med affärsjuridisk inriktning. Henrik har erfarenhet som styrelseledamot och styrelseordförande i framför allt små- och medelstora bolag samt inom bankverksamhet. Henrik har uppdrag som ledamot i styrelser inom kommunal förvaltning samt ideella föreningar.  Sedan 2012 har Henrik varit ordförande för Upplands, Dalarnas och Gästriklands konkursförvaltarförening. Henrik är även ledamot på riksplanet för konkursförvaltare. Henrik är supporter sedan barnsben.

En förening som bedriver så omfattande verksamhet som Leksands IF gör med barn- och ungdomshockey samt är ägare av fastighetsbolag och hockeybolag är kompetens av affärsjuridik viktigt. Då Henrik har både kompetens och erfarenhet av affärsjuridik och föreningsverksamhet ser valberedningen honom som en viktig kandidat i detta lagbygge.

Ledamot med kompetens inom bolagsstyrning och styrelsearbete samt ledarskap inom ideella föreningar. 
Daniel Norström, 49 år, Stockholm       

Daniel har 25 års erfarenhet av att arbeta med bolagsstyrelse utifrån sin anställning på bank. Idag arbetar Daniel specifikt med ägarfrågor för entreprenörer över hela landet. Inom hockeyn har han varit ungdomsledare i 10 år samt suttit i föreningsstyrelsen för Spånga IS i sex år och där löst ut många av de utmaningar som en förening ställs inför.

Daniel bor i Sundbyberg men även i Leksand. Han är inbiten och född Lekandssupporter och son till LIF:s tidigare ordförande Åke Norström. Valberedningen ser att Daniel kommer att bidra med erfarenhet från sin nuvarande roll och med sitt hjärta för LIF.

Ledamot med kompetens inom marknad, försäljning och verksamhetsstyrning
Per-Ragnar Bergkvist, 47 år, Leksand   

Per-Ragnar arbetar i dag som marknadschef för en österrikisk sågverkskoncern och har haft två till fyra olika styrelseuppdrag per år under de senaste 15 åren. Han har ett stort hockeyintresse och har varit aktiv som både spelare och ledare i föreningen.

För en stor och komplex verksamhet som Leksands IF med både elit och bredd är det viktigt med tydlighet, struktur och dokumentation. Dessutom att ha en styrelse som kan vara med och kravställa, stötta och driva verksamheten framåt. Med sin breda erfarenhet av styrelsearbete inom en bredd av verksamheter ser valberedningen att Per-Ragnar kommer bidra till det, samt med sina erfarenheter inom marknad, försäljning och verksamhetsstyrning.

Ledamot med kompetens inom organisation, förändringsarbete, ledarskap, ekonomi och marknad/kommunikation
Birgitta Bogren, 59 år, Leksand

Birgitta arbetare i dag som chef på Orsa Kommun med ansvar för verksamhetsområdet Samhälle, som även innefattar Orsa Ishall och dess verksamhet och föreningar. Hon har en idrottslig bakgrund inom svenska roddlandslaget och ett brett idrottsintresse

Hon har varit styrelseordförande i Dalarna Business, och suttit styrelserna för bland annat Vasaloppet Marknads AB, En Svensk Klassiker AB, IFK Mora skidor och Leksands Företagarförening. Hon har tidigare varit bland annat VD för Siljan Turism / Visit Dalarna och har gedigen erfarenhet av förändringsarbete och att driva frågor med tydlighet och långsiktighet.

Leksands IF verksamhet kräver kompetens inom organisation, struktur, förändringsarbete, ledarskap, ekonomi och marknad/kommunikation. Någonting som Birgitta kan bidra med. Valberedningen ser också att Birgitta kommer kunna bidra att fortsätta utvecklingen av Leksands IF som en viktig samhällsaktör som skapar stolthet i bygden.

Anmäl dig till årsmötet

Senaste dag för anmälan, för att vi ska kunna garantera din rösträtt, är onsdagen den 9 augusti. Du som var anmäld till årsmötet den 26 juni måste anmäla dig på nytt. Anmälan sker genom ett formulär på din medlemssida hos Svenskalag.se, där du loggar in med ditt användarnamn och lösenord som du fått skickat till dig via mejl när du blev medlem i Leksands IF. Har du glömt ditt lösenord kan du välja ”Glömt lösenordet?” vid inloggningssidan, där du kan fylla i din mailadress och få ett nytt lösenord skickat till dig. Upplever du fortfarande problem, kontakta medlemsavdelningen via mejl till [email protected].

Valberedningen
Stjärnlaget