Uddamålshelg för J20

Publicerad: 2023-09-20
J20
Leksands J20-lag spelade under fredagen hemmapremiär mot Luleå som följdes av lördag (Luleå igen) och söndag (Skellefteå). Med sig fick man fyra poäng.
– Jag tycker att vi är väldigt lättcoachade som lag, säger forwarden Colin Lindemann.

– Väldigt kul att köra tre matcher på tre dagar, men såklart lite jobbigt med tanke på att man spelar matcherna på mindre än 50 timmar, säger Colin.  

Leksingarna förlorade under fredagskvällen med 1–2 efter straffar. Men på lördagen vände man på det och vann i stället med 2–1. I söndagsmatchen blev det förlust med 2-3.   
– Insatsen i fredagens match var inte alls vår bästa prestation. Det kändes som att Luleå hade matchbilden i sina händer ganska ofta. Dock tycker jag att det var väldigt bra hur vi kom tillbaka på lördagen mot samma motstånd. Vi gjorde det som krävdes för att vinna matchen. Spelet i söndagens match var lite upp och ner, och vi måste upp i prestation där, summerar Colin.   

Härnäst för Leksandslaget väntar en "back-to-backhelg" då det är dags för daladerby. Under lördagen gästar Mora IK Tegera Arena, med matchstart 12.00. Redan dagen därpå bär det av till Mora och Smidjegrav Arena där pucken släpps 12:00 för match numer två under helgen.   
– Det kommer att bli tuffa matcher där vi måste vinna alla lösa puckar och kamperna över hela isen. Det lag som tävlar bäst kommer att vinna.  

Varför ska man komma och kolla på er?  
– Vi ska ju vara nästa hockeygeneration här, så är man en leksing och vill stöta sitt lag är det bara att komma till Tegera Arena eller Smidjegrav Arena och se oss ta hem två vinster. 

MATCHFAKTA  
Leksands IF – Luleå HF 1–2 e.str (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 0-1)  
Leksands Mål:
Colin Lindemann.  

Leksands IF – Luleå HF 2–1 (1-1, 1-0, 0-0)  
Leksands Mål:
Colin Lindemann, Philip Fankl

Leksands IF – Skellefteå AIK 2–3 (1-0, 1-2, 0-1)   
Leksands Mål:
Philip Fankl, David Back Nilsson.

Marcus Gidlöf
Stjärnlaget