Två klara segrar för damerna

Publicerad: 2023-10-01
Damlaget
Det blev en riktigt kul helg i huvudstaden för de blåvita damerna. Både SDE och AIK besegrades med 5–1. 
– Vi tävlade hårdast och mest och då vinner vi, säger Ida Press. 

Det är svårt att beskriva damlagets Stockholmshelg som något annat än en succé. Två blev säkra segrar över först AIK och sedan SDE vilket ger sex sköna poäng att ta med hem på bussen till Dalarna.   
– Det känns riktigt bra! Vi spelade smart och tog snabba beslut som var rätt beslut. Då blir det enkelt att spela hockey, berättar Ida Press när hemsidan när henne strax efter matchen. 

"Riktigt bra match"
I fredags mötte hon och de andra SDE, en match där de blåvita rusade fram till 4–0 innan SDE satte någon av sina chanser. Hemmalaget gjorde dock aldrig mer än ett mål och till slut vann Leksand med 5–1. 
– Jag tycker vi gör en riktigt bra match där. Vi hade ju en tuff avslutning mot Linköping i onsdags där vi släppte in många mål i sista perioden, men mot SDE visade vi vad vi kan.   

Första målet för säsongen
Om man imponerades av bortaspelet i den matchen skruvade laget upp nivån ytterligare något snäpp mot AIK. De blåvita dominerade i stort sett hela matchen och vann skottstatistiken med förkrossande 45–11. Även i den matchen skrevs segersiffrorna till 5–1.   
– Jag tycker vi hade ännu mera tryck i dag. I första perioden var vi ju i princip enbart i deras zon.   
Och så gjorde du säsongens första mål. Berätta!  
– Jag är i försvarszon och ser att en av våra forwards vinner puck nere i hörnet. Lore Baudrit drar i väg mot deras mål och jag får till slut en väldigt snygg passning som bara var att sätta in.   

Nio målskyttar i helgen
Helgens tio mål kom från nio olika målskyttar. Ett styrkebesked tycker Ida Press. 
– Ja, det är det verkligen. Vi har inte de där jättestora stjärnorna, men det gör att ingen kan luta sig tillbaka utan alla måste bidra.   
Vem vill du lyfta fram efter helgen matcher?  
– Alla backar. Mot Linköping såg vi lite osäkra ut i försvarsspelet, men nu tog vi rätt beslut hela tiden. Och så vår målvakt Ellen Jonsson, även om hon inte hade jättemycket att göra gjorde hon det väldigt bra. Så synd att vi inte kunde hjälpa henne att hålla nollan i dag.

SDE–LIF 1–5 (0–0, 0–3, 1–2)  
Leksands målskyttar:  Fanny Brolin, Tatum Amy, Anna Purschke, Aino Karppinen och Courtney Vorster.

AIK– LIF 1–5 (0–1, 1–4, 0–0)  
Leksands målskyttar: Tatum Amy, Ida Press, Tilde Sundnäs Grillfors, Agata Sarnovska och Nathalie Lidman. 

Elisabet Wahl
Stjärnlaget