Derbyhelg för J20

Publicerad: 2023-09-25
J20
Leksands IF J20 kommer senast från en ”back to back” mot Mora, där man spelade till sig 3 av 6 möjliga poäng.
– Jag är övertygad om att vi lärde oss en hel del efter förlusten i match två, säger Leksandsbacken Edgar Svennberg Berger.

Föreningens äldsta juniorlag spelade den gångna helgen dubbelmatch mot Mora. Man började hemma under lördagsförmiddagen, och vann med 3–2. Under söndagen bar det av till Mora för returmöte, men då var det Mora som satt spiken i kistan och vann med 3–1. 
Edgar Svennberg Berger summerar:  
– Det är alltid lite extra kul att möta Mora, derby är alltid derby. Jag tycker att vi startar båda matcherna bra! Det är något vi ska bygga vidare på. Det är tidigt på säsongen och vi lär oss saker om oss själva, som grupp och lag i varje match.     

Hur summerar du den första matchen?  
– Jag tycker att det var en jämn och tajt match. Det var väldigt viktigt att vi fick den vinsten med tanke på hur tabellen ser ut just nu.   

Hur summerar du den andra matchen.   
– Tråkigt att förlora sista mötet på det sättet som vi gör det. Vi fick en bra start, men tappade och släppte in två onödiga mål i början av andra perioden.   

Någon du vill lyfta fram efter helgen?­
   
– Först vill jag lyfta fram målvaktspelet i helgen, där jag tycker att Marcus Gidlöf gör en bra helg och räddar oss gång på gång. Sen tycker jag att Torkel Jennersjö gjorde en riktigt bra debuthelg, där han spelade orädd och tog ansvar. Riktigt kul att se, avslutar Edgar.

LIF J20 har öppnat säsongen med höga toppar och djupa dalar. Man har spelat sju matcher och ligger på en åttonde plats, med 10 poäng. 
Härnäst för väntar en matchfri vecka innan man laddar om för en vecka med tre matcher: Modo x2 samt Timrå.   

MATCHFAKTA   
Leksands IF – Mora IK 3–2 (2-1, 0-0, 1-1)   
Leksands Mål:
Erik Müller, Zaki Crookes, Liam Persson.

Mora IK – Leksands IF 3–1 (0-1, 2-0, 1-0) 
Leksands mål:
Zaki Crookes.

Marcus Gidlöf
Stjärnlaget