Nathalie Lidman inför matchhelgen

Publicerad: 2023-09-29
Damlaget
Damlaget åker till Stockholm i helgen för att plocka sina första poäng. För motståndet står först SDE och sedan AIK.
– Det har varit lite upp och ned här i början, så nu är det dags att vi tar tag i det, säger Nathalie Lidman. 

De blåvita damerna har spelat två matcher av SDHL-säsongen. Båda har slutat med förlust, så det är en revanschsugen Nathalie Lidman hemsidan pratar med. 
– Ja, det har varit lite knackigt tycker jag. Men vi har jobbat mycket med analyser nu efter de här två matcherna och även om vi skapat en hel del målchanser måste den defensiva biten sitta. Det är där spelet börjar. 

Tror på het match mot SDE
Bäst har spelet i anfallszon funkat tycker hon, där laget skapat en hel del. Hon är även nöjd med hur säsongen startat för henne själv. 
– Jag har fått mycket förtroende och jag tycker vi är en riktigt bra grupp, så det känns bra. Det är roligt att spela. Men det är så klart frustrerande att vi inte fått resultaten med oss.   
När intervjun görs håller laget på att lasta in det sista i bussen för att bege sig mot huvudstaden. Den här säsongen spelas helgmatcherna på fredag och söndag och för motståndet i kväll står SDE. 
– Det brukar alltid bli lite hetsiga matcher när vi möts. De spelar aggressivt och det är mycket heta känslor. Så det gäller för oss att hålla huvudet kallt.   

Lyfter fram Albinsson
På lördag blir det lagmöten, gymträning och en ledig eftermiddag för laget. Nathalie Lidman och några av de andra har siktet inställt på Mall of Scandinavia, innan det är dags att ladda om inför mötet mot AIK på söndag. 
– Det kommer nog bli en liknande match som den mot SDE. Det är också mycket känslor och det blir viktigt att vi tar det lugnt. 
Hur trivs du när det är den typen av matcher? 
– Haha, jag är ju en väldigt lugn person vid sidan av isen, men då växer hornen fram och jag blir lite sneaky och lite ful. En del blir rätt förvånade när de jämför med hur jag är i vanliga fall.   
Till sist, vem av dina lagkamrater tror du kliver fram i helgen? 
– Det känns som det kommer att bli Ella Albinsson. Det är hennes tur. 

Elisabet Wahl
Stjärnlaget