6 av 9 för J20

Publicerad: 2023-11-30
J20
Förra veckan lyckades Leksands J20-lag lyckades spela hem två viktiga vinster och är nu med på allvar inför topp 10-serien.
– Håller vi oss till det vi ska göra, och gör det tillsammans, så blir vi ett svårslaget lag, säger Leksandsbacken Hugo Kruse.

Under den gångna fredagen reste laget ner till Stockholm för att möta AIK, i en match där hemmalaget tog kommandot och gjorde första målet i matchen. Men efter att leksingarna skapat sig en 3-2-ledning inför sista perioden kunde de hålla borta AIK i sista perioden och tillslut ta tre poäng. Lördagsmatchen mot samma motstånd var lika jämn, men efter att AIK tog ledningen med 2–1 i början av den tredje perioden, klarade leksingarna inte av att få in en kvitteringspuck.  
– Den första matchen var bra resultatmässigt, men ett riktigt bottennapp i prestation. Vår andra match var en revansch på prestationen från första dagen men ett bottennapp i resultat istället, så det var lite surt, säger Hugo Kruse.  

Leksingarna fick ladda om inför en ännu tuffare match under söndagen, när Djurgården stod som motståndare. Efter en riktig krigarinsats kunde leksingarna till slut få med sig tre poäng.  
– En sjukt viktig match för vår del. Viljan att vinna var stark och blocka skott var något som var nyckeln till segern denna match, förklarar Hugo.  

Härnäst för J20 väntar en tuff hemmamatch under söndagen, då Mora IK gästar Leksand. Som tabelläget ser ut just nu är varje poäng viktig. J20-laget finns just nu på en femteplats i tabellen och har en bra sits inför de sista tre matcherna, när det gäller att ta sig vidare till topp 10. Matchen på söndag spelas i Tegera Arena och pucken släpps 12:00. Fri entré gäller på samtliga juniora matcher i Leksand.   
– Under denna vecka har vi jobbat vidare med goda vanor för att vara så bra förberedda som möjligt inför derbyt. Viktiga poäng fortsatt som står på spel för oss. Jag tycker att det är kul att möta Mora, spelet mot Mora passar mig bra och jag ser bara fram emot att slåss om poängen som båda lagen behöver. Det lag som tävlar mest och spelar fysiskt vinner hockeymatchen.  

Vem ska man hålla ett extra öga på?  
– Min barndomskompis Viggo Aspling brukar vara het när det är derby! 

Matchfakta

AIK – Leksands IF 2–3 (2-1, 0-2, 0-0) 
Leksands mål: Erik Olhans Lind, Philip Fankl, Dennis Altörn.  

AIK– Leksands IF 2–1 (0-0, 1-1, 1-0) 
Leksands mål: Andro Kaderli

Djurgårdens IF– Leksands IF 4–5 (1-1, 1-3, 2-1) 
Leksands mål: Viggo Aspling, Erik Müller, Colin Sean Lindemann, Andro Kardeli, Erik Olhans Lind.

Marcus Gidlöf
Stjärnlaget