NDHL-premiär i helgen

Publicerad: 2023-09-27
Dam J
Efter några säsongers uppehåll har Leksands IF åter ett damjuniorlag, och nu på lördag väntar seriepremiär borta mot Örebro.

Leksand och Örebro är två av de totalt åtta lag som utgör den västra serien av Nationella Damhockeyligan (NDHL), tidigare kallad Damettan och Division 1. Ligan är den näst högsta svenska hockeyligan för damer och består av fyra grundserier med totalt 27 lag. 
Försäsongen har exempelvis bjudit på en stark 4-3-seger mot Färjestad, något som sportsligt ansvarige Alexander Bröms summerar så här:  
– Man såg att både spelare och ledare tyckte att det var roligt att äntligen få spela match, glädjen syntes verkligen! Matchen i sig bjöd på böljande spel där entusiasmen ibland tog över förståndet. Det fanns många bra saker att ta med sig från den matchen, men också mycket att jobba vidare med.  

Seriepremiären i NDHL spelas alltså nu på lördag, borta mot Örebro klockan 12.00 i Behrn Arena.  Hemmapremiären äger rum den 7 oktober klockan 12.00, mot Färjestad i Clas Ohlson Foundation Arena.

Leksands IF
Stjärnlaget