Säsongens J20-kaptener

Publicerad: 2023-09-13
J20
J20:s tränarstab med Jörgen Bemström i spetsen har tillsammans med gruppen utsett kaptensgruppen för säsongen 23/24: Erik Olhans Lind (C), Philip Fankl (A) och Dennis Altörn (A)
– Tre grabbar med bra personligheter och stort hjärta, säger huvudtränare Bemström.

Erik Olhans Lind, som gör sitt andra år i Leksands IF och är bland de äldre i årets J20-trupp får chansen att bära ett C under säsongen. 
– Jag känner mig väldigt hedrad och det ska bli kul att ta mig an denna uppgift som kapten i år. Det här blir första gången under mina juniorår som jag får bära ett C och det känns som att jag är redo. Jag är väldigt mån om andra människor och får jag andra att må bra kommer även jag själv må bra. Jag vill även bidra med en trygghet så att vi i slutändan spelar och presterar en grym ishockey, säger Erik.  

Under hans ledning får han med sig Philip Fankl och Dennis Altörn som assisterande kaptener. De är båda är inne på sitt fjärde år i föreningen.

Vad kommer ni kunna bidra med?  
– Vi kommer främst att bidra med ett lugn och få alla att dra åt samma håll. Vi kommer att stötta upp Olhans, men samtidigt vara den där mellanhanden mellan laget och coacherna, säger Philip Fankl.  

Dennis kommentar om Kapten Olhans Lind:  
– Erik Olhans Lind är en kille som tar ett stort ansvar och ställer krav på laget. Han är väldigt bra på att prata inför gruppen och är en bra mellanhand mellan spelare och ledare. Olhans är ett stort föredöme för resten av laget, då han alltid kommer till hallen och kör 100% varje dag. Genom att vara sig själv bidrar han med en positiv stämning till alla i laget, och vi känner oss väldigt trygga med ”Ola” som kapten i år.  

Jörgen Bemströms kommentar om årets kaptensgrupp:  
– Det här är tre grabbar som kommer till hallen varje dag för att utveckla sig själv och är bra förebilder för lagkamraterna. Alla tre var även med förra året och vet vad det innebär att spela J20, med mycket träning och många helger med matcher fredag-lördag-söndag.  

Och på tal om det. Till helgen väntar hemmapremiär för J20, då man tar emot Luleå fredag och lördag samt Skellefteå på söndag.   
Fri entré!

Marcus Gidlöf
Stjärnlaget