En bra insats räckte inte mot SDE

Publicerad: 2023-12-03
Damlaget
Trots en mycket fin start borta mot SDE blev det förlust med 1-2. Huvudtränare Joakim Engström tycker att laget ändå är på väg åt rätt håll.
– Viljan finns, men inte självförtroendet.

Det tog bara 25 sekunder innan Lore Baudrit gjorde 0-1 i Enebybergs Ishall. Ett skott som gick in från ingen vinkel alls. Leksand fick även chans att spela powerplay efter drygt åtta minuter. Tyvärr drog man då på sig en utvisning på grund av för många spelare på isen. Perioden slutar 0-1 med skotten 10-7. Totalt blev skotten 34-25 och utvisningsminuterna 8-14.

För många utvisningar

I den andra perioden får Leksand återigen chans att spela powerplay och återigen åker man dit för en spelare för mycket på isen.  Efter drygt tolv minuter sätter Tereza Radova in en felaktig tackling och SDE kan kvittera till 1-1. Leksand drar på sig flera såna utvisningar.   
– Vi har det största laget i ligan och när det är femtiofemtiokamper så är det lätt att domarna tar ut den som är störst, säger Joakim.   
Han håller med om att kvällens motståndare SDE hade samma rykte för några år sedan. Och att hans egna spelare nog kunde fått med sig något powerplay.   
– Men det är inte därför vi förlorar den här matchen, säger han bestämt.

Måste lita på oss själva

I tredje perioden försöker Leksand kvittera, men pucken vill inte in.   
– Vi skapar lägen hela matchen, men är alldeles för ineffektiva. Vi har många målskyttar, men det är symptomatiskt med tabelläget att det inte blir mål.   
Joakim är ändå stolt över sitt lag. Stolt över att spelarna inte åker och hänger med huvudena utan kämpar på.   
– Jag tycker att det ser bättre och bättre ut. Vi har en mer strukturerad plan och tydlighet i anfallsspelet. Som spelarna själva säger: ”Vi måste lita på processen och lita på oss själva”, säger Joakim som tog över som huvudtränare 22 november.   
– Vi har ändrat på en del, men det går inte att göra för mycket på en gång.

Katharina Dalmalm
Stjärnlaget