KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I LEKSANDS IF ISHOCKEY AB (PUBL)

Publicerad: 2024-06-07
Aktieägarna i Leksands IF Ishockey AB (publ), org. nr 556511-7974, kallas härmed till årsstämma fredagen den 5 juli 2024 kl. 18.00.
Stämman kommer att hållas fysiskt på Tegera Arena (ingång huvudentrén).

Anmälan

Aktieägare som önskar delta på stämman ska:  
- dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken per avstämningsdagen torsdagen den 27 juni 2024,  
- dels senast på måndagen den 1 juli 2024 anmäla sin avsikt att delta på årsstämman per e‑post till [email protected] eller per post till Box 118, 793 23 Leksand, med angivande av namn, person- eller organisationsnummer, antal aktier, telefonnummer samt eventuella biträden och i förekommande fall uppgift om ställföreträdare eller ombud.   
Aktieägare som är juridisk person ska bilägga registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling.

Förvaltarregistrerade aktier  
Den som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste, för att ha rätt att delta i stämman, genom förvaltares försorg låta registrera aktierna i eget namn så att vederbörande är registrerad i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken per avstämningsdagen torsdagen den 27 juni 2024. Sådan registrering kan vara tillfällig (s.k. rösträttsregistrering). Aktieägare som önskar registrera aktierna i eget namn måste, i enlighet med respektive förvaltares rutiner, begära att förvaltaren gör sådan rösträttsregistrering. Rösträttsregistrering som av aktieägare har begärts i sådan tid att registreringen har gjorts av relevant förvaltare senast måndagen den 1 juli 2024 kommer att beaktas vid framställningen av aktieboken.

Ombud m.m.  
Om aktieägare ska företrädas av ombud måste ombudet medta skriftlig, av aktieägaren undertecknad och daterad fullmakt till stämman. Fullmakten får inte vara äldre än ett år, såvida inte längre giltighetstid (dock som längst fem år) har angivits i fullmakten. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska ombudet också ha med aktuellt registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling för den juridiska personen. För att underlätta inpasseringen bör kopia av fullmakt och andra behörighetshandlingar bifogas anmälan till stämman. Fullmaktsformulär kommer att hållas tillgängligt på bolagets webbplats www.leksandsif.se samt skickas utan kostnad för mottagaren till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress eller e-postadress

Dagordning

1.     Öppnande av stämman.

2.     Val av ordförande vid stämman.

3.     Upprättande och godkännande av röstlängd.

4.     Godkännande av dagordning.

5.     Val av en eller två protokolljusterare.

6.     Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad.

7.     Föredragning av framlagd årsredovisning och revisionsberättelse.

8.     Beslut om:

a.      Fastställande av resultat- och balansräkning.

b.      Dispositioner beträffande bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen.

c.      Beslut om ansvarsfrihet åt styrelseledamöter, -suppleant och VD.

9.     Fastställande av styrelsearvode och revisorsarvode.

10.  Val av styrelse och revisor.

11.  Beslut att bemyndiga styrelsen att emittera aktier.

12.  Stämmans avslutande.

Förslag till beslut

8.      Beslut om

a.      Fastställande av resultaträkning och balansräkning

Styrelsen föreslår att resultat- och balansräkningen fastställs av årsstämman.

b.     Dispositioner beträffande Bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar att ingen vinstutdelning ska ske och att årets resultat således överförs i ny räkning.

c.      Beslut om ansvarsfrihet åt styrelseledamöter och verkställande direktör

Av på årsstämman framlagd revisionsberättelse framgår ansvarig revisors rekommendation till årsstämman med avseende på ansvarsfrihet för styrelsen inkl. suppleanter och verkställande direktören.

De personer som har varit styrelseledamöter inkl. suppleanter och verkställande direktör under räkenskapsåret 2022/2023 föreslås beviljas ansvarsfrihet.

9.      Fastställande av arvoden till styrelsen och till revisor

Valberedningen kommer att ge förslag till styrelsearvoden, sådant förslag kommer att publiceras på www.leksandsif.se.

Styrelsen föreslår att arvode till bolagets revisor ska utgå med belopp enligt löpande/godkänd räkning i enlighet med sedvanliga debiteringsnormer.

10.   Val av styrelse och revisor

Valberedningen kommer att ge förslag till styrelse, sådant förslag kommer att publiceras i förväg på www.leksandsif.se.

Styrelsen föreslår att omvälja KPMG AB som revisor med Thomas Nielsen som huvudansvarig revisor.

12.   Beslut att bemyndiga styrelsen att emittera aktier

Styrelsen föreslår att bolagsstämman bemyndigar styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen, under tiden fram till nästkommande årsstämma, med eller utan företrädesrätt för aktieägarna, besluta om nyemission av upp till totalt 25 000 aktier av serie B. Emissionsbeslutet ska kunna ske mot kontant betalning och/eller med bestämmelse om apport eller kvittning eller att teckning ska kunna ske med andra villkor.

Styrelsen eller den styrelsen utser bemyndigas att vidta de smärre justeringar som krävs för beslutets registrering vid Bolagsverket.

Stämmans beslut enligt denna punkt är giltigt endast om det biträds av aktieägare med minst

två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

Tillhandahållande av handlingar Årsredovisning inklusive revisionsberättelse samt övriga handlingar som i förekommande fall krävs enligt aktiebolagslagen (2005:551) kommer att hållas tillgängliga på bolagets kontor och webbplats www.leksandsif.se enligt lagstadgad tid inför årsstämman. Kopior av handlingar skickas även till de aktieägare som begär det och uppger sin post- eller e-postadress.

Aktieägares rätt att begära upplysningar Aktieägare som är närvarande vid årsstämman har rätt att begära upplysningar enligt 7 kap. 32 § aktiebolagslagen (2005:551) avseende förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen eller förhållanden som kan inverka på bedömningen av bolagets ekonomiska situation. Styrelsen och den verkställande direktören ska lämna sådana upplysningar om det kan ske utan väsentlig skada för bolaget.

Personuppgifter För information om hur bolaget behandlar dina personuppgifter hänvisas till den integritetspolicy som finns tillgänglig på Euroclear Sweden AB:s webbplats:

https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf

Leksand Styrelsen i Leksands IF Ishockey AB (publ)   juni 2024

Stjärnlaget