Tre poäng för J20

Publicerad: 2023-09-12
J20
Leksands IF inledde J20 Nationell med en bortatripp där stoppen blev Brynäs och Almtuna. Med sig hem fick man tre poäng.
– Vi ser skillnaden när vi kommer upp i nivå och när vi inte gör det, säger forwarden Zaki Crookes.

Lördagsmatchen mot Brynäs slutade men en förlust med 1-4, medan man under söndagen kunde spela hem tre poäng mot Almtuna då man vann med 5-2.  
Zaki Crookes analyserar insatserna:  

Hur summerar du matchen mot Brynäs?  
– Vi kom inte upp i den nivå vi ville. Vi började matchen med att släppa in några mål som dom kunde köra på. Vi fick oss en liten uppförsbacke redan från start. Men det är något vi får lära oss av och gå vidare.    

Vad säger du om matchen mot Almtuna?  
– Spelmässigt sätter vi spelet som vi har tränat på under veckan. Vi fokuserade på det enkla, som att få ner pucken djupt och jobba därifrån. Denna match var det vi som fick dom här första målen att jobba på, och då kunde vi köra på vår spelidé.  

Zaki Crookes, som är underårig i årets J20-trupp, har under inledningen av säsongen bildat kedja med Viggo Aspling och Liam Persson, några han känt under en längre tid.  
– Det är roligt, vi har bra kemi. Vi känner varandra sedan innan, så man kan vara lite på hälarna på varandra och säga vad man tycker. Vi har olika spelstilar som jag tycker passar väldigt bra ihop, så det är kul att vi fått spela med varandra.  

Hemmapremiär väntar  
Härnäst i serien för J20 väntar hemmapremiär, då man till helgen tar sig an Luleå x2 samt Skellefteå. Matcherna spelas i Tegera Arena och har respektive starttider fredag 19:00, lördag 12:00 och söndag 11:00. Både Luleå och Skellefteå är två topplag där Luleå ligger på en förstaplats och Skellefteå på en andraplats.  
– Det gäller att vi är med från start i matcherna och spelar vårt spel, så tror jag vi kan ta hem vinster under helgen, säger Zaki Crookes.  

Hur kommer man att uppleva ert lag den kommande helgen?  
– Genom fartfylld ishockey och ett lag som gör allt för tre vinster!  


MATCHFAKTA

Brynäs IF – Leksands IF 4–1 (2-0, 2-1, 1-0) 
Leksands Mål:
Dennis Altörn

Almtuna IS – Leksands IF 2–5 (0-1, 1-2, 1-2) 
Leksands Mål:
Andro Kaderli 2, Dennis Altörn, August Lissel, Romeo Ekfeldt.

Marcus Gidlöf
Stjärnlaget