Sofia Sohlin inför helgens matcher

Publicerad: 2024-10-04
Damlaget
Efter två uddamålsförluster är det ett revanschsuget damlag som vill plocka nya poäng i helgen. För motståndet står först Djurgården och sedan Linköping.
– Alla är väldigt taggade, nu vill vi plocka så många poäng som möjligt, säger anfallaren Sofia Sohlin.

Det blev noll poäng för damerna förra helgen, trots stundtals väldigt fint spel. För att göra det lite extra surt blev det dessutom uddamålsförluster mot först Skellefteå och sedan Luleå. 
– Det var tufft. Speciellt mot Luleå eftersom jag tycker att vi spelade jämnt med dem. Men det är en jämn serie i år, det är flera lag som har många unga spelare så alla kan slå alla.   
Vad tycker du funkar bäst i ert spel just nu? 
– Att vi har hög fart och att vi vågar lita på varandra. För egen del tycker jag att det har gått helt okej, jag har tagit flera kliv och har börjat ta för mig.

"De kommer från en tuff start"

Helgens första match spelas mot Djurgården på Hovet i Stockholm på lördag. Sofia Sohlin tror att det blir en rejäl utmaning för henne och resten av det blåvita laget. 
– De kommer från en tuff start och kommer säkert komma ut och vara riktigt desperata, men vi måste fokusera på vårt spel och ha både bra fart och bra energi.   
Vad tror du om matchen mot Linköping? 
– De är ett spelskickligt lag som också åker mycket skridskor. De är duktiga att ta sig in på mål och ta hand om returer.

Lyckats bra i både powerplay och boxplay

Tittar man i SDHL-statistiken ser man att Leksand ligger riktigt bra till både när det gäller powerplay och boxplay. I båda de spelformerna är det bara Luleå som har lyckats bättre.   
– När det gäller powerplay så vet vi vad vi ska göra. Vi är övat mycket på det och är ganska trygga i våra roller. Boxplay har vi också fått till på ett bra sätt. Där är det viktigt att man vågar offra sig och ta en för laget och att alla håller sig till sina roller. Det har gått vår väg hittills! 
På frågan om vem i laget som stuckit ut och sett extra spelsugen ut senaste träningsveckan har Sofia Sahlin svårt att plocka ut någon speciell. Hon tror att det blir laginsatsen som fäller avgörandet i helgen. 
– Alla ser väldigt taggade ut. Vår målsättning är självklart att plocka så många poäng som möjligt.

Helgens matcher
Lördag 5 oktober, 15.00: Djurgården–Leksand
Söndag 6 oktober, 12.00: Linköping–Leksand
Om du inte kan se matcherna på plats, så visas de på TVPlay.

Elisabet Wahl
Stjärnlaget