Efterlängtad seger över Brynäs

Publicerad: 2023-10-15
Damlaget
Det har varit nära många gånger de senaste säsongerna, men i eftermiddags kom den äntligen: en seger över rivalerna i Brynäs. De blåvita damerna bärgade tre poäng efter vinst med 3–2.
– Det var en snabb och tät match, men vi kämpade till oss segern, säger Shay Maloney som inledde målskyttet. 

9 januari 2019. Det var senaste gången vårt blåvita damlag tog tre poäng av Brynäs. Så det är inte konstigt att det är hög stämning på bussen tillbaka till Leksand när hemsidan få tag på Shay Maloney. 
– Det var verkligen längre sedan! Brynäs är ett bra lag och så det krävdes mycket av oss i dag, säger hon.   

Fjärde målet för säsongen

Hon berättar att hon tycker att Bynäs är det bästa laget man ställts emot hittills denna säsong. 
– De har många skickliga spelare och de spelar snabbt.   
Du inledde målskyttet i dag med ditt fjärde mål för säsongen. Berätta!  
– Det var en laginsats. Försvaret gav mig en väldigt fin pass och jag kom fri. Jag fick det bästa möjliga läget och kunde göra mål.   
Efter Maloneys mål kvitterade Brynäs innan Leksand tog ledningen igen i den andra perioden. Några minuter in i den tredje utökade Leksand till 3–1. Brynäs reducerade visserligen en gång och jobbade hårt för en kvittering i slutet av matchen. Men både målvakt och försvar stod pall och när slutsignalen gick stod det klart att hemmalaget blev helt utan poäng. 
– De kämpade hårt där i slutet, så det var troligtvis rätt frustrerade efteråt. De ville inte ge upp, men det ville inte vi heller.   

Laginsatsen gav segern

När vi pratar vidare om vad som låg bakom denna efterlängtade seger lyfter Shay Maloney fram laget som helhet. 
– Vi gjorde det tillsammans. Ellen i mål var helt fantastisk och hon hjälpte försvaret som i sin tur hjälpte anfallarna. Alla spelade bra och spelade för varandra.   
Nästa helg väntar nya utmaningar för Shay Maloney och de andra. Då styr laget kosan norrut och tar sig an serieettan och serietvåan när Luleå och Modo står för motståndet.   
– Det kommer att krävas en hel del av oss och att vi verkligen är med från start i båda matcherna. Men vi tar en match i taget och jobbar för att fortsätta utvecklas och bli bättre som lag. 

Brynäs–Leksand 2–3 (1–1, 0–1, 1–1)

Skott: 27–14

Leksands målskyttar: Shay Maloney, Ida Press, Agata Sarnovska.

Elisabet Wahl
Stjärnlaget