Valberedningens förslag på ny styrelse till Leksands IF Ishockeys ideella förening

Publicerad: 2024-05-24
Fredagen 28 juni är det dags för årsmöte i Leksands IF Ishockeys ideella förening. I enlighet med föreningens stadgar presenterar valberedningen här sitt förslag på ny styrelse för det kommande verksamhetsåret.

Vi i valberedningen har jobbat så aktivt som möjligt under verksamhetsåret där vi varit närvarande på i princip alla styrelsemöten, haft regelbunden kontakt med ledamöter och andra personer runt om föreningen. Allt för att bilda oss en så bra uppfattning som möjligt om hur styrelsearbetet fungerar. Vår ambition har även varit att ha så hög transparens som möjligt i vårt arbete för de som kontaktat oss och vill delge sina synpunkter.  

Precis som ifjol kan vi konstatera att det finns ett stort intresse för Leksands IF. Allt är absolut inte av godo, det finns en hel del som ventileras såväl vid fikaborden som på sociala medier vi helst hade varit utan just nu. Men det är också ett bevis på det enorma engagemang vår förening för med sig. En utmaning för kommande styrelse blir att kanalisera detta engagemang så att alla vi som utger oss för att vara leksingar drar åt samma håll.  

En viktig del i vårt förslag har varit att vi vill ha kontinuitet i styrelsen. Vi är därför glada att Elisabet Wahl, Andreas Kahr och Per Källgren vill fortsätta i styrelsen. Elisabet och Andreas har ett år kvar på sina mandat medan Per Källgren föreslås på fyllnadsval för Keith Karlsson som avsagt sig sitt andra år. Alla dessa tre har nu hunnit sitta ett år i styrelsen och kan bistå med historik och se till att arbeten som påbörjats tas i mål. De kommer givetvis även att vara nyttiga som bollplank för de som kommer in nya i styrelsen och kanske framför allt vår tilltänkte nya ordförande, Peter Wiklund.  

En annan sak som efterlysts är mer fokus från styrelsen på ungdomssidan. Vi har därför aktivt letat och, anser vi, hittat personer med god koll på ungdomsverksamheten och som med sitt engagemang för våra ungdomar och erfarenheter från egna aktiva karriärer ska kunna stötta upp den operativa delen i föreningen på bästa möjliga sätt.  

Vi är härmed väldigt stolta och glada över att föreslå följande personer:  

Peter Wiklund, 66 år, Bromma/Tällberg - Ordförande, 1 år 
Cecilia Malm, 42 år, Leksand - Ledamot, 2 år  
Maria Lundqvist, 52 år, Leksand - Ledamot, 2 år  
Maria Qvarnström, 41 år, Leksand - Ledamot, 2 år  
Per Källgren, 52 år, Leksand - Ledamot, 1 år (fyllnadsval)  
Elisabet Wahl, 51 år, Stockholm - Ledamot (ett år kvar) 
Andreas Kahr, 49 år, Falun - Ledamot (ett år kvar)  
Tobias Görndt, 36 år, Leksand - Suppleant, 1 år  
Henrik Sandberg Sörlin, 41 år, Leksand - Suppleant, 1 år  

Valberedningens motivering till sitt förslag till ny styrelse för Leksands IF Ishockey ideella förening:

Ordförande - Peter Wiklund, 66 år, Bromma/Tällberg  
Peter är en aktiv hockeyälskare som via uppväxten i Borlänge alltid haft Leksands IF närmast hjärtat, och är således LIFstidsmedlem. Efter ett yrkesliv inom bilbranschen har Peter precis nyligen gått i pension och siktet är inställt på att tillbringa mycket tid i stugan i Tällberg.  

Peter har haft ledande positioner inom flera olika bolag ända sedan 1980-talet som bland annat VD, marknadschef och Sverigechef. Han har även drivit eget under en period i Mora och Falun. Peter drivs av att bygga lag omkring sig där alla känner sig delaktiga och tillsammans jobbar mot ett gemensamt mål. Han har även erfarenhet av att ha suttit i styrelsen tidigare när Aktiebolaget bildades.  

Peters ambition är att skapa ett Leksands IF där våra medlemmar kan känna sig stolta över föreningen och delaktiga i var vi är på väg, och att våra egna tjejer och killar ska ha en bra grundplattform för att ha möjlighet att kunna utvecklas till att bli en stor del av våra kommande elitlag på både dam-, och herrsidan.

Ledamot med kompetens inom juridik - Cecilia Malm, 42 år, Leksand 
Cecilia är en trogen hockeysupporter sedan ungdomen med ett ökat intresse när äldsta sonen började spela hockey i föreningen. Hon är utbildad jurist och arbetar som enhetschef på avdelning Juridik på Transportstyrelsen. Med sin juridiska kompetens och tidigare erfarenhet från föreningslivet från både innebandy och fotboll är vi övertygade om att hon kommer bidra stort till kommande styrelse.  

Ledamot med kompetens inom kommunikation och föreningsliv - Maria Lundqvist, 52 år, Leksand 
Maria är en riktig föreningsmänniska med många år i styrelser i flera olika idrottsföreningar. Hon har varit passionerad supporter sedan barnsben och haft två ”ishallsbarn” - sonen inom ungdomshockeyn och dottern inom konståkningen, vilket har inneburit många timmar i hallen i olika ideella uppdrag. Maria har suttit i sekretariatet under herrlagets matcher de senaste sex åren. Till vardags jobbar hon som kommunikatör på Clas Ohlson i Insjön och med sin föreningsvana och kommunikativa förmåga kommer hon att tillföra mycket kring transparens såväl internt som externt för styrelsen.

Ledamot med kompetens inom föreningsrätt och supporterskap - Maria Qvarnström, 41 år, Leksand 
Maria är en ”föreningsnörd” som har suttit i flera olika styrelser men även varit aktiv på Norra Stå i många år. Hon jobbar som administratör på Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik och är även nämndeman. Maria är även fackligt aktiv och drivs av rättvisa och ordning och reda, och har även en mycket god kommunikativ förmåga. Maria brinner för att få ett enat Leksands IF utan slitningar.  

Ledamot med ekonomisk kompetens och stor bredd inom föreningen - Per Källgren, 51 år, Leksand (fyllnadsval ett år)  
Per är ett välkänt namn inom Leksands IF som tidigare anställd och sitt enorma föreningshjärta. Per har suttit många år i styrelsen för Leksands If Fotboll där han har gjort ett fantastiskt jobb. Han ger ett lugn omkring sig med sitt trygga sätt att vara och breda kunskap i allt som rör Leksands IF. Han har under året fått dra ett stort lass på ungdomssidan där han gjort ett suveränt arbete och med vårt förslag hoppas vi på ännu mer fokus på vår ungdomsverksamhet och där kommer Per fortsatt att vara en nyckelspelare i styrelsen.

Ledamot med kompetens inom inköp, upphandling, förhandling och rekrytering - Andreas Kahr, 48 år, Falun (ett år kvar i styrelsen) 
Andreas har gjort en imponerande yrkesmässig resa där han varit starkt delaktig i att Momentum Software, från Falun, idag är sverigeledande inom IT-plattformar till fastighetsbranschen. Andreas har en bred kompetens inom inköp, upphandling och rekryteringar, bland annat, och är en riktig idéspruta. Andreas har dragit ett stort lass det gångna året och är involverad i olika projekt som förhoppningsvis ska kunna generera lite nya intäkter till föreningen. Vi är väldigt glada att han vill fortsätta sitt uppdrag.  

Ledamot med kompetens kring föreningsstyre och kommunikation - Elisabet Wahl, 51 år, Stockholm   
Elisabet är en föreningsmänniska ut i fingerspetsarna. Hon har suttit i en mängd olika styrelser och på alla tänkbara positioner. Elisabet är ett välkänt namn i leksandskretsar då hon både skriver texter på hemsidan, oftast om damlaget, men är också med och ordnar resor åt Superstars Stockholm. Hon har ett enormt driv och vurmar lite extra för damlaget och juniorerna. Elisabet satt även med i den arbetsgrupp som jobbat fram de nya stadgarna. Under det gångna året har Elisabet suttit med i ungdomsrådet men vår tanke är att hon ska kunna fokusera mer på medlemskapsfrågor framöver.  

Suppleant med kompetens som driven ungdomsledare och tidigare aktiv spelare - Tobias Görndt, 37 år, Leksand   
Tobias kommer ursprungligen från Nynäshamn men hockeyn tog honom till Leksand där han spelade som junior. Tobias har verkat som ungdomsledare i föreningen i åtta år och brinner för att alla barn i LIF ska få ett livslångt intresse för hockeyn, samtidigt som man får en bra utbildning både som människa och spelare. Med sin kunskap om den dagliga verksamheten i hallen och ett driv att vilja förbättra och utveckla den ännu mer är vi säkra på att Tobias blir en stor tillgång för styrelsen.  

Suppleant med kompetens som driven ungdomsledare och tidigare aktiv spelare - Henrik Sandberg Sörlin, 41 år, Leksand   
Henrik är verksam som ledare i två av föreningens ungdomslag, varav det ena är ett av våra yngsta flicklag, och kommer att kunna bidra med närhet i de dagliga aktiviteterna och vara en kanal mellan styrelse och ungdomshockeyn. Allt för att kunna snappa upp hur diskussionerna går i hallen och utvärdera hur vi jobbar vidare med de bra sakerna, och skruvar på det som är mindre bra. Som verksamhetschef på Skoglunds är Henrik van att fatta beslut i sitt yrke och med sin nyfikenhet och positiva inställning blir han säkert värdefull i det kommande styrelsearbetet.  


En utförligare presentation av alla föreslagna ledamöter till IF-styrelsen kommer att komma när vi närmar oss årsmötet.  
Vad gäller valberedningens förslag till styrelse för Leksands IF Ishockey AB ber vi att få återkomma efter att nuvarande AB-styrelse haft möte nu på måndag, 27 maj.  

Vad som än krävs, vi gör det tillsammans

Valberedningen: Krister Ellström, Stefan Hjerpe Mårtas, Claes Hammarsten Tirus, Mirka Videkling och Håkan Danielsson Wahl
Stjärnlaget