Ellen Jonsson inför matchhelgen

Publicerad: 2023-10-27
Damlaget
I helgen väntar två nya matcher för Leksands damer. Det blir besök från Stockholm när SDE och sedan AIK står för motståndet.
– Vårt mål är så klart sex poäng, säger målvakten Ellen Jonsson. 

Det är en laddad och revanschsugen Ellen Jonsson som hemsidan träffar i Tegera arena på fredag förmiddag. Hon och resten av laget är inte alls nöjda med resultatet från senaste matchhelgen och vill gärna visa att man kan bättre än så. 
– Spelet på fredagen mot Luleå var riktigt bra i stora delar, men så slarvar vi i ett powerplay och de gör två mål. Sådant får inte hända. Och söndagens match mot Modo…. ja, det kändes lite som vi gav bort den.   
Så vad blir viktigt nu i helgen?  
– Att vi kommer upp i den nivå vi hade mot Luleå. Vi måste ta smarta beslut, täcka skott och lita på varandra och vår spelidé. 

Viktig match mot SDE

I kvällens match är det SDE som står för motståndet. De har precis som de blåvita tio inspelade poäng så här långt. Det är med andra ord viktigt att plocka poäng här i kampen för att avancera i tabellen. 
– De är ett lag som alltid spelar fysiskt. De är också bra på kontringar och spelvändningar, så vi måste vara med och ligga tajt.   
På söndagen kommer tabelljumbon AIK på besök. Men trots att de hittills inte plockat några poäng i årets SDHL varnar Ellen Jonsson för att ta det för givet att de tre poängen ska stanna i Dalarna.   
– De verkar ha gjort lite av en omstart, de har fått in en ny målvakt och letar efter ny tränare, så kan ha fått en nytändning. Men vi ska inte fokusera på det, utan måste gå in i varje match och spela vårt spel. Det spelar ingen roll vem som är motståndare.   

Går för sex poäng

Den här säsongen är Ellen Jonssons första i Leksandströjan. Hittills har hon och lagets andra målvakt Emma Polusny delat på matcherna. 
– Vi krigar om det varje dag, men det är en bra konkurrens och jag trivs väldigt bra här i Leksand.  
När trivs du bäst där ute på isen?  
– Jag tror nog jag pratar för alla målvakter när jag säger att vi vill ha tajta matcher där man krigar till sig segern. Jag trivs bäst när jag får mycket skott på mig och när vi hjälper varandra som ett lag. Det ger en skön känsla i kroppen.   
Innan vi skiljs åt säger Ellen Jonsson att hon är övertygad om att de sex poängen går till hennes lag den här helgen. 
– Det är vårt mål, det finns inget annat. 

Elisabet Wahl
Stjärnlaget