Ida Press inför Djurgården

Publicerad: 2023-11-15
Damlaget
I kväll åker damerna till Stockholm för att ta sig an tabellsexan Djurgården. Viktiga poäng står på spel i kampen runt kvalstrecket. 
– Vi måste höja vårt spel över hela planen, säger backen Ida Press till hemsidan.

Det blev inte särskilt mycket ledigt från hockeyn för Ida Press under landslagsuppehållet. Hon blev precis som lagkompisarna Natalie Lidman och Matilda af Bjur uttagen till Damkronorna och spelade tre matcher mot Schweiz. Det blev seger i alla tre matcherna.   
– Det var en kul och lärorik resa. Jag tycker det gick bra för mig och är nöjd med min insats. Jag fick en lite mer defensiv roll med spel i numerärt underläge, men kunde även utnyttja mina offensiva delar av spelet i fem mot fem.

Djurgården jobbar hårt

Nu drar vardagen och SDHL igång igen och för Leksands del innebär det match i kväll mot Djurgården på bortaplan. En tuff motståndare menar Ida Press.   
– De är ett lag som jobbat hårt och har tagit poäng från dem bästa lagen i ligan. De har en bra målvakt och flera unga talanger.  
Är det någon speciell spelare ni bör se upp extra med?  
– Deras målvakt måste vi få hål på, men sedan har de många bra spelare bland annat Nicole Hall.

Vill höja effektiviteten

Under uppehållet har Leksand gnuggat på grunderna i det egna spelet och hur man bättre ska följa den uppsatta spelplanen. Bland annat behöver effektiviteten i anfallsspelet bli bättre.   
– Vi har många skott och skapar många lägen framåt, men vi måste jobba på att få in pucken. Vi måste höja vårt spel över hela planen, och sedan även i powerplay.  
Till sist, vem i laget kliver fram i kväll?  
– Jag tror att det blir Shay Maloney och Ella Albinsson.

Elisabet Wahl
Stjärnlaget