Alexander om segern mot Mora

Publicerad: 2023-09-08
Det blev en härlig vinst med 3-0 mot Mora för backen Alexander Lundqvist.
– Det är alltid skönt att stänga ner försäsongen med en seger.

De första två perioderna spelades i ett högt tempo, men utan mål. Leksand fick flera chanser att träna powerplay med lite varierande kvalitét. Man skapade mycket, men Moras målvakt hade en bra kväll.
 – Vi håller oss ändå till vår plan och vet hur vi vill att det ska se ut. Vi går inte ifrån situationerna utan vi har tålamod, säger Alexander som menar att ju längre matchen led desto mer tog Leksand över.

Leksand tog över

I den tredje perioden var det nästan bara spel i hemmalagets zon. Efter knappt sju minuter tar backen Patrik Norén pucken mot mål. Han har bestämt sig för att den ska in.
– Det var han värd efter sin match, säger Alexander glatt.
Pucken går i en lobb över målvakten och en Moraspelare slår olyckligt in den i egen kasse. Bara 35 sekunder senare gör Marcus ”Mackan” Karlberg 2-0 när han styr in ett skott från Olle Alsing. Och med fem sekunder kvar av matchen gör Mackan 3-0 i tom bur.
– Om han blev kaxig? Nä, han är en ödmjuk kille. Men det är klart att han som leksing från barnsben är nöjd över att få göra två mål på Mora.

Utlånad förra säsongen

Alexander var utlånad till AIK från november 2022 till säsongens slut i våras. Men han visste att han skulle tillbaka till Leksand efter det.
– Kortsiktigt ville jag vinna matcher åt AIK. Jag trivdes bra där. Långsiktigt jobbade jag för att bli bättre så att jag kan ta en tröja i Leksand. Det är här jag vill vara.
Alexander tycker att det varit en tuff försäsong, men att laget och han förhoppningsvis har nytta av den hårda träningen längre fram.
– Jag känner att jag utvecklats.
Han tycker att det är skillnad mellan ligorna och att det tagit lite tid att hitta tajming och att få till allt.
 – Hockeyallsvenskan är en bra liga, men SHL är lite, lite bättre på nästan alla detaljer.

Märktes den skillnaden i dagens match?
– Mora spelar med bra fart, men kanske med lite mer tuta och kör, säger tjugotvååringen.
Det blev tydligt i sista perioden att Leksand hade mer tyngd och ork. Och de 2571 personerna i Smidjegrav fick se Leksand vinna.

Snart premiär

Nästa torsdag är det dags för SHL-premiär hemma i Tegera mot Örebro. Alexander säger att alla i laget är laddade och förväntansfulla.
– Men kanske att Mackan är den som ser mest fram emot den matchen. Vem som avgör? Jag tror att det blir Norre som trycker in ett backskott, säger Alexander om backkollegan Patrik Norén.