Max om segern mot MoDo

Publicerad: 2023-12-26
Herrlaget
Det var stora leenden på spelarna efter segern mot MoDo och bredast av dom alla log nog Max Véronneau efter sitt vikiga mål i tredje perioden.
-Det var en stor lättnad att äntligen få in pucken efter en jobbig hockeymånad för egen del.

Ja, det var tydligt hur glad vår genomtrevlige kanadensare var för sitt mål. Max tycker att han och kedjekompisarna Kalle Östman och Patrik Zackrisson gott kunde gjort fyra fem till.   
-Och jag hade själv flera chanser tidigare i matchen, tycker Max som till exempel hade läge i powerplay.   
-Jo, där finns det förbättringspotential, men det är starkt av oss att kunna vinna ändå trots att det inte lossnat i den spelformen.

Förstakedjan strålande igen

Max och alla andra i Tegera fick se Leksand vinna bekvämt över MoDo med 5-0. Förstakedjan med Peter Cehlárik, Jon Knuts och Lucas Elvenes vara lika bra som i de senaste matcherna.   
-Du har rätt, det spelar ingen roll vem du sätter som center mellan Peter och Lucas. De är stekheta! De är nog bäst i SHL just nu och det finns mycket kemi dom emellan, säger Max som berättar att Elvenes fick Mashatten från Lukas Vejdemo. 
-Haha! Lukas till Lucas. Ja, de kan ju fortsätta att ge varandra hatten så bra som de är.

Vill se mycket av Europa

Laget hade några dagar ledigt innan Annandagsmatchen och Max passade på att åka till Malaga och fira jul med familjen.   
-Vi vandrade mycket så det blev rejält med träning. GOch sen är det roligt som nordamerikan att passa på och se mycket av Europa. Jag är fortfarande ung och livet är inte bara hockey, säger Max som tillägger att han trivs väldigt bra i Leksand. 
 -Och när jag är här är det hundra procent fokus på hockeyn.

Glad över Jons första

Så Max var lättad över sitt sjunde mål för säsongen. Men frågan är om inte Jon Knuts var ännu gladare över sitt  premiärmål. 
 -Det är alltid så roligt när en så stor publikfavorit gör mål. Hörde du jublet i hallen? Vi i laget blev väldigt glada för Jons skull och jag hade lite på känn att han skulle näta nu när han spelade med Peter och Lucas. Det var fint att höra publiken skandera Krigare, säger Max.

Katharina Dalmalm
Stjärnlaget