Linnea Horn inför helgens matcher

Publicerad: 2024-09-20
SDHL
Det blåvita damlaget drar på bortaturné i helgen. Först möter man Modo, sedan är det Brynäs som står för moståndet. 
– Båda lagen är skickliga lag med duktiga spelare, så att vara med från första pucksläpp blir avgörande, säger anfallaren Linnea Horn till hemsidan. 

Förra helgen drog SDHL igång. För Leksands del innebär det dubbelmöte mot Stockholmslaget SDE. Facit blev en vinst och en förlust.   
– Det var en bra start på säsongen, trots förlusten mot. Vi gjorde mycket bra i båda matcherna och fick till det vi tränat på – riktigt kul. Sjukt skönt med vinst på hemmapremiären också.   

Inleder mot Modo

Vad gjorde ni annorlunda i söndagens vinst jämfört md den inledande förlusten?   
– Vi hade bättre fart på skridskorna och satte våra chanser. Det var verkligen en höjning från fredagen, och hela laget presterade på hög nivå, vilket alltid är kul.   
I helgen väntar två nya tuffa uppgifter. Första stopp är Örnsköldsvik där Modo tar emot. De har vunnit båda sina inledande matcher och har tippats i högt i serien inför säsongen.   
– De är väldigt spelskickliga och pressar hårt och högt. Det är viktigt för oss att åka mycket skridskor och vara med på deras press, speciellt i försvarszon.

Vill ha revansch mot Brynäs

På söndag åker Linnea Horn och de andra söderut och stannar till i Gävle för att möta Brynäs. Det är ett lag som varit med i toppstriden de senaste säsongerna och som Leksand haft svårt för. Träningsmatchen under försäsongen slutade med klar seger till Gävlelaget.   
– Vi måste fortsätta lita på vårt spel. När vi mötte dem i träningsmatcher var det vår första match som lag, så vi var inte lika ihopspelade som nu. Om vi fortsätter lita på varandra och vårt spel kan vi ta revansch. 
Vem av dina lagkompisar har sett extra laddad ut i veckan? 
– Efter den här veckan måste jag säga Courtney Vorster och Matilda Af Bjur. De är alltid tuffa och skickliga att möta, och i veckan har de verkligen visat det!

Helgens matcher
Fredag 20 september, 18.00 Modo–Leksand. 
Söndag 22 september, 15.00: Brynäs–Leksand

Elisabet Wahl
Stjärnlaget