Taylor Leech inför matchhelgen

Publicerad: 2023-11-03
Damlaget
Taylor Leech vill gärna ha revansch på Frölunda för den där snöpliga strafförlusten senast lagen möttes. Och gärna visa att laget kan stå upp bättre mot HV71 än vad man gjorde i förra matchen.
– Det gäller för oss att spela på den nivå vi kan, då kan vi slå alla, säger hon till hemsidan inför helgens matcher.

När pucken släpps i de blåvita damernas match i kväll befinner man sig i Göteborg och tar sig an Frölunda. Ett lag man länge ledde mot för några veckor sedan, men som sedan kvitterade med 15 sekunder kvar och dessutom vann på straffar. 
– Det var en riktigt sur förlust. Vi vet att vi kan så mycket bättre.   
Vad blir viktigt för att vinna över dem den här gången? 
– De är ett lag som har några väldigt skickliga spelare som dessutom är snabba. Men vi är också väldigt snabba så det gäller för oss att fokusera på hur vi ska spela. I förra matchen spelade vi inte riktigt rätt hockey, men det ska vi verkligen göra nu. 

Måste höja nivån

Nästa utmaning på bortaturnén är HV71. Också i den matchen vill Taylor Leech att hon och hennes lagkamrater ska höja nivån jämfört med det senaste mötet lagen emellan. 
– Jag tror vi behöver tänka på samma sätt som mot Frölunda. Visst, de har några skickliga anfallare, men det har vi också. Och om vi spelar som vi vet att vi kan kommer vi ge dem en helt annan match än senast.   
För Taylor Leech del är det här första säsongen i SDHL. Förra säsongen spelade hon i den schweiziska ligan och även om den också spelades på stor rink tar det ett tag att vänja sig menar hon.   
– SDHL är en väldigt tuff liga. Alla lag har sina styrkor och det är hög nivå. Men jag trivs väldigt bra, både med laget och med att lära känna Leksand och svensk kultur.   

Firade Halloween med laget

När vi ändå pratar om kultur berättar hon att hon och de andra spelarna från USA och Kanada såg till att det blev ett riktigt Halloween-firande i laget.  
– Ja, vi såg till att alla samlades och klädde ut sig. Jag gillar verkligen Halloween, den är en kul helg där man umgås med vänner och familj.   
Tillbaka till helgens matcher, vem kommer att bli extra viktig för er? 
– Jag tror jag säger Shay Maloney. Hon är en fantastisk forward som alltid vill framåt och alltid kämpar för laget. Men jag tycker det är många som gjort det väldigt bra, båda målvakterna till exempel. 

Elisabet Wahl
Stjärnlaget