Sommarkoll med Jordan Colliton

Publicerad: 2023-07-25
Damlaget
Damernas tränare Jordan Colliton tillbringar sin sommar hemma i Kanada. Där är camping, vandring och grillfester viktiga sommaringredienser.
– Det är skönt att vara ledig och ladda batterierna, men jag längtar efter att säsongen ska dra igång, säger hon till hemsidan.

När hemsidan får tag på Jordan Colliton befinner hon sig utanför ett stekande hett Calgary där termometern denna dag står på 36 grader. Hon tycker den för tillfället småkyliga svenska sommaren låter betydligt behagligare. 
– Under 20 grader? Låter underbart. Här har det varit väldigt varmt och det har varit många skogsbränder. I vår provins Alberta har myndigheterna utlyst nödläge tidigare och vi har haft mycket brandrök.   


Själv har hon använt sommaren till att slappna av och ladda om. Detta för att vara fullt redo när allvaret drar igång. Hon beskriver den kommande säsongens upplaga som ett lag med hög fart både på pucken och på spelarna.   
– Vi har fått in flera nya målfarliga spelare och jag tror att flera av de gamla spelarna kommer att kiva fram ytterligare. 
I Sverige tillhör det sommaren att äta glass och bada. Vad är en typisk kanadensisk sommaraktivitet? 
– Jag gör inte det så mycket, men väldigt många vandrar och tältar. Vi har Klippiga bergen alldeles i närheten så där ger sig många ut. Själv spelar jag golf, det passar mig.   
Och vad brukar man äta? 
– Det blir mycket grillat. Mina föräldrar har en boskapsfarm i en jordbruksbygd där man producerar mycket kött, så mycket av maten kretsar kring det.   


Den svenska sommarens mest speciella dag är utan tvekan midsommarafton, har ni någon speciell dag? 
– Det måste vara 1 juli. Det är vår nationaldag. I samband med det har har vi en två veckor lång rodeo här i Calgary som är väldigt populär. Jag har ridit mycket eftersom jag är uppvuxen på en bondgård, men rodeon lämnar jag åt proffsen.   
Själv återvänder Jordan Colliton till Leksand den 29 juli och laget återsamlas 1 augusti. 
– Det ska bli kul att dra igång igen och det känns spännande både med de spelare som återvänder och de som är nya. Vi ska fortsätta att bygga på det vi började på förra säsongen och jag hoppas att vi kan bli ett ännu skickligare lag. 

Elisabet Wahl
Stjärnlaget