Hemmahelgen resulterade i 4 av 6 poäng

Publicerad: 2023-12-10
Damlaget
Damlaget fick ett efterlängtat trendbrott då man besegrade HV71 på fredagskvällen samt plockade en poäng mot Frölunda på söndagen.

Dubbla hemmamatcher stod på schemat för damlaget denna helg då HV71 och Frölunda gästade Tegera arena. Först ut var HV71 på fredagskvällen, en match som slutade med en lika skön som rättvis hemmaseger. Efter en mållös första period kunde Shay Maloney se till att ge Leksand ledningen i slutet av mittenperioden, en ledning som utökades av Saga Tynell-Nissas i den tredje perioden och 2-0 blev också slutresultatet. 

En som tvingades bevittna fredagens seger från läktaren var backen Nathalie Lidman som varit avstängd i tre matcher där matchen mot HV71 var den sista.

- Jag tycker vi fortsatte skapa många bra chanser men inte lyckades få den utdelning vi förtjänade. Det viktiga var ändå att vi tog tre poäng och något att bygga vidare på, säger Lidman.

Nathalie säger att hon från läktarplats fick en tydligare bild över hur laget utvecklats sedan starten av säsongen och som hon var inne på tidigare, att man nu också fick betalt i form av poäng var väldigt viktigt för moralen.

- Det är klart det varit tungt då vi spelmässigt gjort många bra matcher men inte orkat hålla i det hela vägen in i mål.

På söndagen fick Nathalie återigen snöra på sig skridskorna och göra sig redo för match då Frölunda stod på andra sidan isen. Det skulle visa sig bli en underhållande tillställning som varade i mer än 60 minuter, detta tack vare en stark hemmaforcering i den tredje perioden, en period man klev in i med 0-2-underläge. 

Just Nathalie Lidman skulle tidigt i tredje perioden reducera till 1-2 och av bara farten kvitterade backkollegan Tereza Radova mindre än en minut senare. 

- Det var en riktigt rolig match med högt tempo. Vi tappade lite i vårt spel i den andra perioden men trots att vi ligger under med två mål inför tredje så var det ingen som hade gett upp. Vi fortsatte hålla oss kalla och tro på oss själva vilket också resulterade i att vi kunde vända och ta matchen till övertid. 

Trots den urstarka tredjeperioden var ställningen 2-2 efter 60 spelade minuter och matchen fick avgöras i övertid. Där utnyttjade Frölunda ett numerärt överläge och säkrade bonuspoängen. 

Laget fick som sagt med sig fyra av sex möjliga poäng från helgens matcher.

- Vi har många bra sekvenser i vårt spel denna helg. Vi är framförallt kreativa i vårt spela med puck och skapar många bra lägen. Det är det där lilla sista som saknas för att få in fler puckar. Vi behöver exempelvis bli hetare framför motståndarmålet men jag tycker även sådana detaljer kommer mer och mer. 

Nästa vecka väntar ett landslagsuppehåll, något som för Nathalies del innebär spel med Damkronorna i Falun.

- Det ska bli jättekul. Jag är ännu mer sugen att spela nu när jag varit avstängd i tre matcher, avslutar Nathalie Lidman.

Rasmus Näsman
Stjärnlaget