Full pott för J18

Publicerad: 2023-10-03
J18
Efter en uddamålsvinst under torsdagsmatchen borta mot Falu IF kunde LIF J18 under söndagen vinna övertygande mot Färjestads BK med hela 8–0.
– En bra matchvecka, säger forwarden Tinus Luc Koblar.

– Det blev en lättare match och en lite tuffare. Matchen mot Falu IF var en lite lättare match där vi spelade helt okej. Vi fick en bra start på matchen där vi tog en tidig ledning, men slarvade lite i andra period och var lite för offensiva. Men vi höjde nivån igen i tredje perioden och gjorde en bra sista som gav oss en 3-2-vinst. Matchen mot Färjestad var en jättebra match, där alla var påslagna ifrån start och vi spelade som ett lag. Vi fick en enormt bra start på matchen och hade en generellt en bra första period, vilket gjorde att spelet flöt på lättare resten av matchen, säger Tinus.  

Tinus som kommer senast från Norge och Storhamar har öppnat sin säsong i Leksand bra. Han gjorde två mål och en assist under den förra veckan och har gjort fem poäng på fem matcher.   
– Det har varit kul att komma till Leksand från Norge. Det har varit en vanesak i början med att bo ensam och med det svenska språket, men nu har jag vant mig och allt känns bra. Spelmässigt tycker jag att jag har spelat två bra matcher, där jag har varit nöjd med min prestation. Nu gäller det bara att upprätthålla det här och fortsätta jobba hårt och utveckla sig.

Härnäst väntar två hemmamatcher för J18:s del, där man börjar under torsdagskvällen med ett klassiskt derby mot Mora IK. Pucken släpps 19:00 i Tegera Arena.   
Sedan under söndagsförmiddagen tar man emot Örebro HK i samma arena. Pucken släpps 15:30, och fri entré gäller på samtliga juniormatcher.   
– Det är två toppmatcher nu som vi har att vänta. Det blir såklart viktigt att vi presterar bra, jobbar hårt och att vi försöker behålla det vi gjorde bra under föra veckans matcher, säger Tinus.

Hur kommer man att uppleva ert lag under de här två matcherna?  
– Energiska, fokuserade och självsäkra!  

MATCHFAKTA 
Falu IF – Leksands IF 2–3 (0-2, 2-1, 0-0)  
Leksands mål:
Axel Brisell, Tinus Luc Koblar, Melvin Novotny

Leksand IF –Färjestad BK 8–0 (0-1, 1-2, 1-2)  
Leksands mål: 
Zaki Crookes 2, Tinus Luc Koblar, Melvin Novotny, Hugo Allvin, Adam Lorentzi, Torkel Jennersjö, Viktor Skoglund.

Marcus Gidlöf
Stjärnlaget