Är du en av våra nya publikvärdar?

Publicerad: 2024-08-20
Funktionär
Leksands IF söker dig som gillar att träffa andra människor och röra dig i vimlet. Har du fyllt minst 18 år, rör dig obehindrat och behärskar det svenska språket kan Leksands IF ishockey erbjuda dig ett omväxlande och trevligt uppdrag som publikvärd.
Som publikvärd har du en otroligt viktig roll i samband med våra hemmamatcher - och gör en stor och uppskattad insats för vår förening.

Att vara publikvärd hos oss på Leksands IF är ett ideellt uppdrag som det ser ut just nu. Det vi erbjuder våra publikvärdar är:  
- Uppstartsträff med utbildning inför säsongsstart  
- Möjlighet att få lagad mat inför varje pass   
- Inbjudan till säsongsavslutning och julfest  
- Bussresa samt biljett till en bortamatch (SHL eller Tre Kronor) en gång per säsong  

Vi eftersträvar givetvis att alla publikvärdar skall få se hockeyn under våra hemmamatcher, men ibland kan man som publikvärd också behövas på ställen där hockeyn inte går att följa. 

Så här ser uppdraget ut, inför och under SHL-match  

- Omkring en vecka innan match skickas kallelsen ut där man som publikvärd senast två dagar före match tackar ja eller nej till att närvara. Där bokar man även om man önskar mat.  

Exemplet nedan är om matchen startar kl 19:00 som matchen gör alla helgfria vardagar. Lördagar kan matchen starta antingen kl 15:15 eller kl 18:00. Tidsspannet är detsamma som nedan.

16:00 Serveras maten  

16:40 Ansluter även de värdar som inte önskar mat. Publikvärdarna går igenom "sin" läktare så allt ser okej ut och att det inte finns väskor eller liknande på eller kring sektionen.  

17:00 Öppnar arenan. Då hjälper publikvärden oftast till i en entré med skanning av biljett eller lättare visitering. Vissa publikvärdar går direkt till sin sektion.  

19:00 Hjälper man till och stänger entrén innan man går till sin sektion.  

19:00 Matchslut kan man oftast se ishockey från sin position på läktaren men har ett öga på vad som händer inom sitt område och finns till för våra besökare.  

Efter slutsignal får inte publikvärden lämna sin läktare innan besökarna har lämnat. Publikvärdarna går igenom sin sektion och tar bort tomflaskor och muggar som det fortfarande finns kaffe i. När man har gått igenom sin läktare återsamlas alla i Sparbanksfoajén och kollar att det är lugnt att gå hem.  

Låter det här som något för dig?  
Läs mer och anmäl ditt intresse HÄR  
Välkommen till Leksands IF och Tegera Arena!

Leksands IF
Stjärnlaget