Tre av sex poäng mot topplagen

Publicerad: 2024-01-14
Damlaget
Leksands damer visade upp ett riktigt bra spel i helgen. Först besegrade laget tabelltvåan Modo och sedan var man ytterst nära att knipa poäng av serieledande Luleå.
– Vi gör verkligen en kämpainsats och förtjänar minst en poäng en i dag, säger målvakten Ellen Jonsson efter matchen. 

De flesta som såg dagens match mot Luleå upplevde nog flera olika känslor efter slutsignalen. Glädje över det disciplinerade och konsekventa spelet de blåvita damerna visade upp, men också stor besvikelse att det inte räckte ändå fram. 

För det var ju så nära. Leksand ledde med 1–0 långt in i tredje perioden innan Luleå kvitterade och sedan med drygt tre minuter kvar av matchen satte det avgörande målet.

– Det är riktigt tråkigt att det blir så här. Vi kämpar hela matchen och förtjänar minst en poäng. Samtidigt är det hockey och det andra laget försöker ju också vinna och de var tyvärr lite starkare där i tredje, säger målvakten Ellen Jonsson när hemsidan får tag på henne på bussen hem till Dalarna. 

Laget har lyft sig

Hon gjorde en riktigt stabil insats i målet i dag och menar att hela laget har lyft sig de senaste matcherna. 

– Vi har kommit ihop oss som lag. Vi kämpar varje match och jag tycker att passningarna sitter där de ska och vi spelar med ett större självförtroende än tidigare. Det ser riktigt lovande ut. 

För det fina spelet fanns även där i fredags då det blev vinst mot Modo med 3–1. Där tog Leksand ledningen med 1–0 i första perioden och kunde sedan gå fram till 3–0 i den sista perioden. Även om Modo tryckte på kom de aldrig närmare än att göra ett mål.

– Även där spelar vi bra i sextio minuter. Vi är trygga i defensiven, sätter passningarna och får bra ruljangs. 

Spelade för Radova

Den stora snackisen efter den matchen blev dock den skada Tereza Radova råkade ut för. Hon for in i sargen efter att ha krokat ihop med en Modo-spelare. Matchen avbröts i en halvtimme innan spelet drog igång igen.

– Vi blev väldigt oroliga först och energin gick ner i hela laget. Men sedan fick vi reda på att det gått bra och det blev som vi spelade för henne. Det var väldigt skönt när vi fick de nyheterna, det var läskigt eftersom det hänt andra saker i serien den här säsongen. 

Klev över kvalstrecket

I och med helgens seger klev Ellen Jonsson och resten av laget över kvalstrecket och ligger just nu på säker mark. Men det är åtta matcher kvar att spela och poängen blir allt viktigare. Till helgen kommer nästa uppgift: AIK och sedan SDE besöker Tegera.

– Jag hoppas vi fortsätter spela som vi har gjort den senaste tiden. Det gäller att vi är trygga med pucken och kämpar tillsammans. 

Ni har en riktigt lång bussresa framför er. Vad ska du göra för att fördriva tiden?

– Nu ska jag ta min madrass och lägga mig längst bak och kolla på en serie. Vi är nog inte hemma förrän tre-fyra i natt så det blir nog både serier och några poddar. 

Elisabet Wahl
Stjärnlaget