Styrelsen i Leksands IF Ishockey på plats

Publicerad: 2023-09-11
Styrelseinformation
Under fredag och lördag har den nyvalda styrelsen för Leksands IF Ishockeys ideella förening haft ett möte där man satt ut färdriktningen för den kommande tiden. Ordförande Mats Ekelund berättar att några av styrelsens ledord kommer att vara långsiktighet, tydlighet och professionalism.

– Föreningen behöver arbetsro, men också ordning och reda. Vi har därför startat flera processer för att det som hände i somras inte ska behöva ske igen. Till exempel har vi satt igång en stadgeutredning under ledning av advokat Erik Söderman och även påbörjat arbetet med ett tydligt ägardirektiv, vilket kommer att tas fram tillsammans med andra ägare och funktioner inom Leksands IF. Det ska inte behöva uppstå frågetecken kring hur Leksands IF styrs, vilka stadgar som gäller och vilken del av vår ishockeyorganisation som ansvarar för vad.  

En annan viktig del av mötet i helgen var att börja träffa alla de aktörer som tillsammans gör Leksands IF till den förening den är i dag.   
– Det är viktigt för oss att skapa en nulägesbild och lyssna på ledare, anställda, supportrar, föräldrar och sponsorer. Med den här typen av möten växer det fram en bild av vad vi som styrelse bör koncentrera oss på, både långsiktigt och kortsiktigt.  

En av dem som besökte styrelsen var herrlagets General Manager Thomas Johansson. 
– Vi har fått många frågor om föreningens årsmöten under sommaren och det känns jättebra att föreningens styrelse nu är på plats och att vi kan gå vidare in i en mycket intressant säsong för våra representationslag.  

Styrelsen
Stjärnlaget