”Ritto” kommer – gör det du också!

Publicerad: 2023-08-16
Biljett
Känn in stämningen i Tegera Arena. På fredag spelas En match för livet, en välgörenhetsmatch mellan legendarer inom Leksands IF och Mora IK till förmån för forskningen kring barncancer.
Dessutom är arenan fylld av andra aktiviteter.

En av spelarna i Leksands IF-laget är Mattias Ritola som inför fjolårssäsongen valde att hänga upp skridskorna på hyllan och i stället satsa på en ledarkarriär. Mattias berättar att när chansen att få spela En match för livet dök upp fanns det ingenting att tveka på. 

– Nej, det var ett väldigt enkelt beslut. Det känns fantastiskt att få möjligheten att vara med och bidra, speciellt till Barncancerfonden, säger Mattias Ritola. 

Som uppvuxen i Borlänge och med alla sina år i LIF-dressen har det samlats en hel del minnesvärda matcher mot Mora och där flera motståndare så klart etsat sig fast i minnet. Bland matcherna är det alla glödheta kvalmatcher, både på gott och ont, som dyker upp färskt i minnet. 

– Det ska bli kul att se ”Fimpen” (Christan Eklund) på isen! Även om han inte spelat i Mora så känns han ändå som en Moraspelare, skrattar Ritola. 

Fredagens båda laguppställningar kryllar av profiler och som Ritola nämner är Moralaget kryddat av bland annat Christian ”Fimpen” Eklund och hans son William Eklund, NHL-proffs i San José Sharks organisation. Bland alla LIF-legendarer återfinns ett annat nutida NHL-proffs, nämligen Alexander Holtz, hemmahörande i New Jersey Devils. 

– I vårt lag ser jag ändå mest fram emot att se Jesper Ollas och hur hans form ser ut på isen. 

Din egen form då? 

– Den är fantastisk! 

Boka din biljett!

Har du inte bokat din biljett ännu är det hög tid att göra det. Biljetterna kostar 100 kronor styck där 80 procent av alla pengar som samlas in skänks till Barncancerfonden. Resterande 20 procent fördelas jämnt mellan Leksands IF:s och Mora IK:s ungdomsverksamheter. 

– Det är på många sätt ett väldigt viktigt evenemang som arrangeras. Har man möjlighet att hjälpa till och samtidigt få se en rolig match med många härliga spelare, då tycker jag det är en självklarhet att komma hit, avslutar Mattias Ritola. 

Kvällens program, ta med familj, vänner och kom: Tegera Arena öppnar klockan 16.00, två timmar innan matchstart och spelarpresentationer, där restauranger, barer, Kids Corner och shopen håller öppet. Det finns även chans att träffa Mattias Ritola och övriga spelare som deltar i fredagens match, samt spelare från dagens Leksands IF. Under hela eftermiddagen och kvällen bjuds det även på livemusik. Mer information om En match för livet hittar du här. 

Ses på fredag! 

Rasmus Näsman
Stjärnlaget