Spännande matchhelg väntar J20

Publicerad: 2023-11-14
J20
Efter novembers landslagsuppehåll har Leksands IF J20 laddat om batterierna och ser nu fram emot en matchvecka med dubbla hemmamatcher. Viktiga matcher när en topp fem-placering är ett mål.
– Vi har haft en bra träningsvecka och en välbehövlig ledig helg. Nu är vi redo för att ta nya segrar igen, säger Leksandsbacken Victor Johansson.

För J20:s del har det varit upp och ner under säsongen, och resultatmässigt har man blandat och gett. Med åtta matcher kvar av första serien ligger dalalaget på en åttonde plats i tabellen. Det har fem poäng upp till Luleå som ligger på femte plats, en placering man självklart vill nå för att spela i topp 10-serien efter nyår.   
– Vi kommer att behöva fortsätta att spela vår bästa hockey nu sista delen innan nyår. Vi behöver spela enkelt och försätta att ta puckarna mot mål. Det är viktigt att vi tror på det här och behåller vårt lugn, säger Johansson.  

Hur känns det för egen del?  
– Det har varit riktigt kul, jag har lärt mig väldigt mycket på den senaste tiden när jag har fått chansen i J20. Jag tycker att jag är bra på att behålla mitt fokus på rätt saker, men behöver förbättra mig när det gäller att ta mer mogna beslut när jag är på isen. Det kommer nog att bli min största utmaning.  

För leksingarna väntar nu två hemmamatcher denna vecka. Almtuna IS gästar Leksand och Tegera Arena för matcher fredag klockan 19:00 och lördag klockan 12:00. Fri entré gäller för samtliga juniora matcher.   
Victor lyfter fram lagets senaste insatser:   
– Vi tog två starka vinster uppe i Norrland före uppehållet, och jag tror att om vi behåller vår tävlingsnivå från de matcherna, så kommer det att bli bra matcher mot Almtuna.  

Vem ska man hålla ett extra öga på?­  
– Det finns många man kan nämna i denna fråga, men jag tycker att Melker Plars har varit het. Han gjorde grymt ifrån sig under norrlandshelgen och den senaste veckan, så håll ett öga på honom!  

Tabellen i dagsläget.
1.    Djurgårdens IF (38 poäng)
2.    Almtuna IS (33 poäng)
3.    Brynäs IF (31 poäng)
4.    Mora IK (31 poäng)
5.    Luleå HF (30 poäng)

Under topp 5 = annan serie vid nyår

6.    Skellefteå AIK (29 poäng)
7.    MoDo Hockey (27 poäng)
8.    Leksands IF (25 poäng)
9.    Timrå IK (17 poäng)
10. AIK (12 poäng)

Marcus Gidlöf
Stjärnlaget