Lindholm om segern mot Skellefteå

Publicerad: 2023-10-28
Backen Anton Lindholm gjorde en riktig ”släkten är värst” när han sköt 1-3 mot sitt gamla lag Skellefteå. Ett viktigt mål.
– Jo, målet kommer lägligt när de skulle börja trycka på framåt.

Anton är mycket glad över lagets andra raka seger på norrlandsturnén.
– Det är två riktigt tuffa lag som vi hanterar bra, säger vår backklippa som spelade över 21 minuter i kväll igen.

Varför vinner ni ikväll?
 – Det är disciplinen som gör att vi orkar hålla emot. Vi spelar inte jättebra hela tiden, men ser till att ta pucken framåt. Och så har vi tålamod… något som verkligen lönar sig, tycker Anton.

Viktigt med det första målet

Även i kväll gjorde Leksand första målet. Det var Oskar Lang som satte sitt fjärde för säsongen åtta minuter in i första perioden när Leksand spelade powerplay. Anton berättar varför målet hade sån betydelse.
– Det är viktigt på bortaplan. Man dödar en del av adrenalinvågen hos motståndarna och kväver lite hos hemmapubliken.
I andra perioden gjorde Peter Cehlárik 0-2 innan Skellefteå reducerade. Och i början av tredje gör Anton 1-3. Utan assist eftersom det är en Skellefteåspelare som passar fel. Anton snappar upp pucken och prickskjuter snyggt i mål.
– Jag hade bra gap till deras back och bra fart framåt och fick iväg pucken.
 Han skrattar åt att kommentatorerna på TV4play trodde att det var Marek Hrivík som gjort målet.
– Var det ett så hårt skott?

Filip regerade

Mot Luleå var det Mantas Armalis som briljerade i mål. Ikväll gjorde Filip Larsson det samma. I mitten av tredje perioden hade Skellefteå powerplay när Filip bjöd på en gammaldags slajdning i en fantastisk räddning.
– Helt sanslöst! Jag såg den från båset och såg på hans kroppsspråk att det var något särskilt, säger Anton glatt.
 Han berömmer sina båda målvakter och säger att laget inte kunde önskat sig ett bättre par.