Förlust i tredje kvartsfinalen - säsongen över för damlaget

Publicerad: 2024-02-26
SDHL-slutspel
Seriesegrarna Luleå HF/MSSK blev en för tuff uppgift. Måndagens tredje kvartsfinal slutade med en 4-0 förlust.

Förutsättningarna inför måndagens match var tydliga. En vinst skulle förlänga säsongen och flytta matchserien tillbaka till Leksand medan en förlust skulle betyda att säsongen nått sitt slut. Tyvärr skulle det bli det sistnämnda för ett på nytt tappert kämpandes Leksandslag.

Endast en förändring gjordes i laguppställningen från söndagens 5-2-förlust. Ellen Jonsson fick återigen förtroendet mellan stolparna efter att Emma Polusny stått för en stark insats på söndagen. Ellen och resten av laget skulle dock få tuffast tänkbara start på matchen då Noora Tulus kontrade in 1-0 redan efter ett par minuter, ett mål som sedan följdes upp av Ronja Saavolainens 2-0 ytterligare ett par minuter senare.

Leksand skulle växa in i matchen ju längre perioden gick där man också skapade ett par målchanser som utmanade Sara Grahn i hemmaburen. 2-0 skulle dock stå sig perioden ut.

Även i mittenperioden skulle Luleå/MSSK få bästa tänkbara start då Noora Tulus gjorde sitt andra mål i matchen knappt sex minuter in. Spelet skulle också i långa stunder föras av Luleå men Leksand kunde ändå samla kraft för att gå till ett par offensiva motattacker, dock utan utdelning.

Trots en brant uppförsbacke var det som sagt ett vitblått lag som aldrig skulle ge upp. Ett tydligt bevis på detta var slutet av den andra perioden då man fick spela i numerärt underläge i flertalet minuter men tack vare ett uppoffrande och resolut försvarsspel lyckades freda sin målbur.

Den tredje perioden skulle svänga fram och tillbaka och såg länge ut att bli en mållös historia. Med två minuter kvar lyckades dock hemmalaget göra 4-0, ett mål som också blev matchens sista. Säsongen är därmed över.

Efter en tuff start på säsongen lyckades laget vända den negativa trenden och ta sig till ännu ett slutspel. Nu slickar vi såren i några dagar innan det är fullt fokus på förberedelserna inför 2024/2025.

Intervjuer och röster från damlaget kommer senare under veckan.