Matilda af Bjur inför matchhelgen

Publicerad: 2023-12-08
Damlaget
Ny matchhelg för damerna och nya viktiga poäng som står på spel när HV71 och Frölunda kommer på besök. 
– Vi måste spela vår bästa hockey och komma upp på den nivå vi vet vi kan spela på, säger Matilda af Bjur till hemsidan. 

Det går inte att säga annat än det är viktiga matcher för damlaget i kväll och på söndag. Laget ligger på kvalplats och har fem poäng upp till säker mark. En plats som kvällens motståndare HV71 just nu ligger på. 
– De är ett bra lag. Med många unga stjärnspelare som är väldigt bra offensivt. De gillar att vara kreativa med ett starkt målvaktsspel. Dock tror jag att vi kan trötta ut dem med vårt fysiska spel. Om vi spelar i det tempo vi kan spela i så kommer det göra att matchen är vår, säger Matilda Bjur.   
Vad tycker du funkar bäst i ert spel just nu?  
– Att vi vågar hålla pucken mycket mer än förr. Vågar utmana i lägen där vi kan göra de samt kan läsa av spelet när det inte går och måste spela mer enkelt.   

Vill se mer driv på mål

Men självklart finns det också saker som måste förbättras. Matilda af Bjur lyfter upp drivet och kampen runt motståndarnas mål som ett sådant område. 
 – Vi måste vilja komma in dit och ta kampen för att skapa fler målchanser och fler mål. 
På söndag är det Frölunda som står för motståndet. Ett lag Leksand inte besegrat under denna säsong.   
– De är också ett väldigt bra lag med en jättebra målvakt. Jag tycker inte vi har visat allt vi kan när vi mött dem hittills och tror att vi kommer göra det nu. Högt tempo och fysiskt spel kommer vara nyckeln. 

"Vi måste prestera"

Hur ska man då som lag tänka och hantera det utsatta tabelläget? Enligt Matilda af Bjur är hon och resten av laget medveten om situationen, men menar att det gäller att inte fokusera för mycket på det.   
– Det är inget ställe vi vill vara på, men man kan inte gå runt och tänka på det hela tiden. Vi måste prestera för att komma ur det och lägga fokus på att spela vår bästa hockey för att lösa tabelläget. Vi kan bättre och vill visa det.

Så här spelas helgens matcher
Fredag 8 december, 18.00: Leksand–HV71.
Söndag 10 december, 12.00: Leksand–Frölunda

Elisabet Wahl
Stjärnlaget