Dubbla förluster för damerna

Publicerad: 2024-10-06
Damlaget
Leksands damer hade inte lyckan med sig i helgens matcher. Det blev förlust mot först Djurgården och sedan Linköping. 
– Vi måste gå tillbaka till grunderna, göra jobbet, och ha fokus i 60 minuter, säger Ella Lindmark till hemsidan. 

Det blåvita damlaget åkte på bortaturné helgen. Laget kom med två snöpliga uddamålsförluster i bagaget från förra helgen, men det var inget Ella Lindmark fokuserade på. 
– Jag personligen tyckte självklart att det skulle bli roligt med ny matchhelg, dock på bortaplan men alltid kul med match. 
Den inledande matchen mot Djurgården började dock riktigt tufft. Hemmalaget kom igång med målskyttet tidigt och ledde med 2–0 efter mindre än tio minuter. 
– De åkte mycket skridskor och satte press på oss och vi var inte riktigt där i första perioden, vilket jag tror var vårt fall den matchen.  

"Vara mer desperata"

Ja, för trots att Leksand spelade upp sig så var det Djurgården som gjorde målen. 3–0 kom i andra perioden och det blev också slutresultatet. 
– Det resultatet speglar att vi måste vara med från start när pucken släpps och vara mer desperata. Om vi hade spelat som vi gjorde resterande tid av matcherna i helgen hade det kunnat se annorlunda ut.
Dagens match blev tyvärr inte den vändning i resultaten som Ella Lindmark och de andra i laget hoppades på. Linköping gick fram till 2–1 med en sekund kvar av andra perioden och trots att de blåvita pressade och skapade mängder med chanser så stannade samtliga tre poäng i Linköping. 
– De var mer på hugget och åkte skridskor. Det gjorde vi också mer och mer, men det måste ske tidigare.

"Gå tillbaka till grunderna"

Trots två förluster, vad funkar bäst i ert spel just nu?
– Det är när vi har kontroll. Jag tyckte att vi fick några riktigt bra stunder i anfallszon när vi tröttar ut dem och skapar farliga chanser.
Så vad behöver ni förbättra till nästa helg?– Vi måste gå tillbaka till grunderna, göra jobbet, och ha fokus i 60 minuter.


Helgens matcher
Djurgården– Leksand: 3–0
Linköping–Leksand 2–1

Elisabet Wahl
Stjärnlaget