Uddamålsförlust i premiären

Publicerad: 2023-09-24
Damlaget
SDHL är äntligen igång. Tyvärr slutade premiären i Tegera arena med en snöplig förlust för våra blåvita damer då Djurgården vann med 3–2.
– Tråkigt med förlust, men roligt att börja spela om poängen, säger Ella Albinsson. 

Efter sommarlov och träningsmatcher var det så äntligen dags för SDHL att dra igång igen. För Leksand del innebar dagens premiär hemmamatch mot Djurgården. 
– Det är jättekul att vara i gång igen. Jag tycker att vi kommit ihop bra som lag även om vi har många nya spelare, säger anfallaren Ella Albinsson till hemsidan. 

Jämn match
Och det blev en jämn historia. Efter de första 20 minuterna stod det 1–1 och efter två spelade perioder ledde Djurgården med 2–1. Ella Albinsson är så här i efterhand något kritisk till egna lagets spel med pucken.   
– Jag tycker vi var slarviga med puckhantering och passningarna.   
Djurgården drog sedan ifrån ytterligare i tredje perioden, innan de blåvita kom igång på allvar med sitt spel. Kanadensiska nyförvärvet Tatum Amy satte 2–3, men gästerna kunde hålla undan och plocka samtliga tre poäng.   
– Till nästa match behöver vi förbättra just passningarna och puckhanteringen.   
Vad gör ni bra tycker du?  
– Vi vände ofta spelet fort, så det funkade bra.   

Tre matcher nästa vecka
Nu till veckan väntar tre matcher. Först Linköping på onsdag och sedan blir det Stockholmshelg med det nya upplägget där matcherna spelas fredag och söndag.   
– Det har ju sina för och nackdelar, men såklart kommer det bli skönt att få en dag extra till återhämtning inför nästa match.  
Till sist, vem av dina lagkompisar vill du lyfta fram?  
– Mina kedjekompisar Shay Maloney och Anna Purschke. 

Elisabet Wahl
Stjärnlaget