Purschke inför matchhelgen

Publicerad: 2024-01-19
Damlaget
Det börjar dra ihop sig i SDHL. I helgen väntar viktiga matcher för damerna när AIK och SDE kommer på besök. 
– Vårt mål är att plocka samtliga sex poäng, säger anfallaren Anna Purscke till hemsidan. 

Det har onekligen börjat se ljusare ut för Leksands damer den senaste tiden. Laget har tre vinster på de senaste dem matcherna och var till exempel ytterst nära förra helgen att plocka poäng av serieledande Luleå.   
– Vi gjorde en riktigt bra laginsats förra helgen. Vi höll oss till det vi sagt att vi skulle göra och alla kedjor spelade disciplinerat och smart, säger kandadensiska anfallern Anna Purschke som gör sin första säsong i den blåvita tröjan.   
Vad är det som funkar bättre nu i ert spel?  
– En viktig nyckel är självförtroende. Nu när vi har vunnit över några av topplagen har det stärkt oss. Dessutom är alla backar äntligen tillbaka i spel vilket gör att vi kan höja tempot ytterligare.   

"Stenhårt jobb som gäller"

Det är nu åtta matcher kvar av grundserien i SDHL och eftersom Anna Purschke och resten av laget balanserar kring kvalstrecket blir alla poäng viktiga. I kväll handlar det om att ta sig an AIK, som hittills bara plockat två poäng den här säsongen.   
– Vi måste hålla oss lugna och spela vårt spel. Helgen är väldigt viktigt så vi måste sätta an tonen och tempot i matchen redan från start.   
På söndag är det SDE som står för motståndet i Tegera Arena. Det är ingen vågad gissning att det kan komma att bli en fartfylld historia med många tacklingar. Båda lagen har som signum att spela fysiskt, något Anna Purschke inte har något emot alls. 
– Jag ser fram emot den matchen, det kommer bli en kamp på alla fronter. Vi ligger nära varann i tabellen och både lagen kommer att kämpa för att stjäla poäng av varandra. Så det blir stenhårt jobb som gäller.   
Du ligger just nu på andra plats i den interna skytteligan med åtta mål. Vilket är du mest nöjd med?  
– Mina föräldrar kom hit från Kanada när vi hade två matcher mot Linköping. Då gjorde jag flera mål och det var verkligen en speciell känsla.   

Full fart i målfarlig kedja

Det är inte bara individuellt det går bra för Anna Purschke. Tillsammans med Shae Maloney och Tatum Amy bildar hon en fartfylld, effektiv och målfarlig kedja. Och det är just farten som verkar vara hemligheten bakom framgångarna.   
– Ja, det tror jag, både med och utan puck. Sedan har vi lärt känna varandra mer också ute på isen vilket gör det lättare att spela ihop. Både Shay och Tatum är riktigt smarta spelare med pucken så det är så kul att spela med dem.   
Så vem av lagkompisarna tror du kommer att spela en extra stor roll i helgen?  
– Savine Wielenga har precis kommit till laget och hon har verkligen blivit en tillgång både på och utanför isen. Så jag tror att hon kommer bli viktig nu när vi har som mål att plocka de där sex poängen. 

Så här spelas helgens matcher
Fredag 19 januari, 18.00: Leksand– AIK. 
Söndag 21 januari, 14.00: Leksand–SDE

Elisabet Wahl
Stjärnlaget