"Bara poäng som räknas nu"

Publicerad: 2024-02-16
Damlaget
I helgen kommer Modo och Luleå på besök. Två riktigt tuffa matcher för damlaget som kämpar för att hamna på rätt sida av strecket.
– Man kan säga att slutspelet redan har börjat för oss, säger franska anfallaren Lore Baudrit.

Den senaste matchen för damlaget slutade med en poäng mot Linköping. En match Lore Baudrit tänker tillbaka på med blandade känslor.   
– Det var väldigt viktigt att vi tog den där poängen, men samtidigt är jag besviken. Vi tog ledningen ganska sent i tredje perioden och då kändes det som vi skulle ta tre poäng. Men så blev det inte. 

Jämnt runt strecket

Nu gäller det att gå vidare snabbt för redan i kväll och i morgon står nya viktiga poäng på spel. I kväll kommer Modo på besök i Tegera arena och i morgon lördag är det Luleå som står för motståndet.   
– För oss är det bara poäng som räknas nu. Visst är det viktigt att vi spelar bra, men det spelar ingen roll hur det ser ut bara vi tar poäng.  
Att Lore Baudrit och resten av laget är så fokuserade på poängen beror så klart på att det är i slutet av grundserien. Det faktum att det dessutom är väldigt tätt och jämnt runt kvalstrecket – som samtidigt också är ett slutspelsstreck – gör varje match än viktigare.

Känns redan som slutspel

Just nu har de blåvita fem poäng ner till kvalplats där HV71 ligger, men samtidigt är det nio poäng kvar att spela om. 
– Ärlig talat känns det som vi är i någon form av slutspel redan, nu är det lite do or die. Men samtidigt är de här matcherna de mest spännande på hela säsongen, det är sådan här matcher vi spelar för.   
Vad blir viktigt mot Modo i kväll?  
– Vi måste spela fysiskt och ha mycket energi. De har skickliga spelare så man får inte ge dem fri yta, då blir det farliga chanser direkt. Vi vet att vi kan slå dem, vi vann ju senast.  

Varnar för Luleås snabbhet

Mot Luleå har det blivit tre förluster den här säsongen, men där har det varit nära poäng – framför allt i den senaste matchen där de blåvita ledde länge.   
– Vi måste vara extra försiktiga när vi får powerplay, vi har släppt in fler mål mot just Luleå i den spelformen. Vi har nog saktat ner spelet för mycket och det kan man inte göra mot dem. De är så snabba och har många spelare i toppen av poängligan. Den senaste månaden har Lore Baudrit bildat kedja med Matilda af Bjur och Saga Tynell-Nissas. Hon tycker att de tre kompletterar varandra på ett bra sätt. 
– Vi är tre ganska olika spelare så det har blivit väldigt bra. Vi har bra kemi och kan dessutom spela rätt fysiskt. 
Till sist, vem tror du kliver fram som målgörare i helgen? 
– Det tror jag Shay Maloney gör. Hon har inte gjort mål på några matcher, så nu tror jag att det lossnar. 

Elisabet Wahl
Stjärnlaget