Brolin efter damlagets första seger

Publicerad: 2023-09-10
Damlaget
Damlagets andra träningsmatch den här veckan spelades på söndagen i Söderhamn, en match som var lite extra speciell för Fanny Brolin som har just Söderhamn som moderklubb. Detta skulle uppmärksammas inför nedsläpp då Fanny tog plats på klubbens Wall of Fame, något som senare kröntes av att Leksand tog säsongens första vinst då Modo besegrades med 2-1.

Efter de två inledande förlusterna mot Brynäs, båda med 3-0, skulle damlaget på söndagen inkasseras försäsongens första seger. Laget hade tagit sig till Söderhamn för att möta Modo, en match där Leksand omgående tog hand om taktpinnen.

- Vi börjar matchen bättre än vad vi gjort i dom två tidigare. Vi håller en bättre standard och är det lag som bestämmer tempot i första perioden där det kändes som att Modo tvingades hänga på oss, säger forwarden Fanny Brolin om matchens inledning. 

Ledningsmålet kom med några minuter kvar till pausvila signerat Autumn Macdougall och drygt halvvägs in i mittenperioden utökade Shay Maloney ledningen till 2-0. 

Brolin tycker att Modo jobbade sig in i matchen ju längre tiden gick och att det inte på något sätt var någon enkel seger. 

- Dom steppade upp och gjorde det successivt svårare och svårare för oss. Det var nog viktigt för oss att vi hade skaffat oss den ledning vi hade och mer kunde fokusera på att hålla Modo på utsidan.

Försvarade ledningen stabilt

Reduceringen skulle också komma med drygt tio minuter kvar att spela av matchen men närmre än så kom aldrig Örnsköldsvikslaget. Ett starkt försvarsspel såg till att Modo endast tilläts avlossa tre avslut på mål i den tredje perioden och säsongens första seger var ett faktum. 

- Vi är kort om folk idag igen och gör det riktigt bra med de spelare vi har att tillgå, konstaterar Brolin. 

Just försvarsspelet kommer bli en viktig komponent under vintern, ett moment Brolin tycker svajade en aning i matcherna mot Brynäs men som var bättre mot Modo.

- Vi fick inte ner farten på Brynäs och spelade inte nog nära. Där steppade vi upp rejält idag då vi låg betydligt närmre Modospelarna och även adderade in en del fysiskt spel. Det kommer bli viktigt när vi möter de bättre lagen i serien, att inte bjuda på några utrymmen att skapa på.

Brolin tog plats på Wall of Fame

Söndagen i Söderhamn var en speciell sådan för Fanny Brolin som har just Söderhamns IK som moderklubb. Innan nedsläpp arrangerades en kortare ceremoni i ishallen då klubbens Wall of Fame skulle invigas. Bland de sex spelare som hyllades var just Fanny Brolin en av dessa. 

- Det är ett sätt för Söderhamns IK att lyfta fram de spelare som är fostrade i klubben och som på något vis representerat landslaget. Att få tillhöra den samlingen spelare betyder allt för mig och jag är otroligt tacksam över att ha en så pass engagerad moderklubb. Extra fint tycker jag också det var med den tomma tavla som ska uppmuntra klubbens ungdomar att försöka kämpa till sig en plats där på väggen. 

Segern mot Modo var damlagets sista träningmatch och nu väntar 14 dagar med fullt fokus på träning innan seriepremiären den 24 september mot Djurgården. Dit tycker Fanny Brolin laget kan ta med sig en positiv känsla. 

- Ja, absolut! Idag gör vi en bra laginsats där alla var delaktiga vilket kommer stärka oss som grupp. Vi kan gå in i serien med en bra känsla, avslutar Fanny Brolin. 

Rasmus Näsman
Stjärnlaget